Flagga av Australien

På engelska Australien

Det är webbläsaren James Cook som påstår en del av Australien i namn av kungen av England år 1770.

Som ett östat i Oceanien kan Australien betraktas som den minsta kontinenten eller den största ön i världen. Det är badat i norr av Timorhavet, Arafurahavet och Torresundet, i öster vid Korallhavet och Tasmanhavet, i söder vid Bassundet och Indiska oceanen, och i väster vid Indiska oceanen.

En medlem av Commonwealth, Australien är en federation av sex stater plus två territorier. Det har julen och Kokosöarna i Indiska oceanen, öarna i Korallhavet (Norfolk), öde öar i Södra oceanen (Macquarie, Heard) och en stor bit av den antarktiska kontinenten (6,1 miljoner km2) , eller forskningsstationer bildades; installerad.

Trots ett öde klimat som gör 70% av marken olämplig för jordbruket, blomstrar landets ekonomi. Australien är världens ledande producent av bauxit och diamanter.

Areal: 7 700 000 km2

Antal invånare: 20 155 000 (uppskattning för 2005) 52: e i världen

Namn på invånarna: Australiens

Valuta: Australiensisk dollar

Nationella helgdag: 26 januari

1935 avslutades Union Jack, som uttrycker speciella band med Storbritannien, av Commonwealth-stjärnan och konstellationen av södra korset. Under Union Jack symboliserar en stor stjärna staterna i Australien och ligger nära de fem stjärnorna i sydkorsets sydliga konstellation. Flaggan var etaceacute; officiellt antagen 1954.

Flaggan och symbolerna i Australien

-

Övriga territorier under denna flagga: Ashmore och Cartier Islands, Christmas Island, Cocos (Keeling) Islands, Heard Islands och McDonald Islands, Coral Sea Islands .

Nationella symboler: stjärnkyrkans konstellation (fem sjuspetsiga stjärnor); känguru emu.

Nationalsången : Advance Australia Fair. Lyrics och musik av Peter Dodds McCormick. Trots att det stod från slutet av 1800-talet, var denna lymn, antagen 1984, inte förrän det datumet att spelas vid alla officiella tillfällen. Som en Commonwealth land, den Gud rädda drottningen Brittiska spelas förutom nationalsången, i händelser som involverar kronan.

den Australiens flagga är blå med, i övre kvartalet av spjutets sida, Union Jack. I distriktet nedanför är Federationens stjärna en vit stjärna med sju grenar som representerar landets sju huvudområden. Den flytande halvan av flaggan representerar sydkorsets konstellation i vitt med en liten femuddig stjärna och fyra syvpinniga stjärnor.

En variant med röd bakgrund, utan stjärnor men med vapensköld, används av handelsflottan. Det finns också en vit bakgrundsversion (navy) och en ljusblå version (flygvapen). I den här senaste versionen har sydkorsets vertikala axel vridits något för att möjliggöra införandet av RAAF-krönet: en röd känguru på en vit bakgrund, kantad med blå Union Jack.

Australiens flagga proklamerades av monarken 1901 från inlägg till en världskonkurrens som organiserades efter federationens upprättande. Införandet av Union Jack var nödvändigt för godkännande av projektet. Det godkändes av de australiensiska och brittiska myndigheterna under de följande åren, även om flaggans exakta specifikationer ändrats flera gånger både avsiktligt och som en följd av förvirring. De nuvarande specifikationerna publicerades 1934 och år 1954 blev flaggan juridiskt erkänd som "Australian National FlagDet kommer definitivt att antas av befolkningen under 1960-talet.

Vissa australier uppskattar inte närvaron av Union Jack på den nuvarande flaggan. Dess likhet med Nya Zeelands flagga kan i vissa fall ha varit problematisk. Dock godkänner de flesta australierna denna flagga och debatten kommer att återupptas en gång efter debatten om den politiska regimens natur (val mellan monarki och republik).

Australiens flagga är lagligt definierad i "1953 Flag Law". Dessutom finns det andra officiella flaggor som representerar Australien, dess folk och regeringens huvudfunktioner.

Den australiska flaggan använder tre symboler, Union Flag (även känd som Union Jack), commonwealthstjärnan och södra korset [1].

Union Flaggan är tänkt lokalt för att symbolisera Australiens historia som sex brittiska kolonier och de principer som australiensiska federationen bygger på [1] [2], även om en mer historisk syn ser dess införlivande i uppfattningen som trovärdighetens manifestation mot det brittiska riket [3].

Samvetsstjärnan hade ursprungligen endast sex spikar, som representerar de sex kolonierna i federationen. Men detta förändrades 1908 när en sjunde topp tillsattes för att symbolisera territoriet för Papua och framtida territorier. [1] [4] Commonwealth-stjärnan har inget förhållande till Beta Centauri, trots sammantaget av den här stjärnans plats på himlen och dess ljusstyrka.

Södra korset är en av de mest synliga konstellationerna på södra halvklotet, [1] och har använts för att representera Australien från de tidigaste dagarna av den brittiska koloniseringen. [1] Ivor Evans, en av konstruktörerna av flaggan, tros använda Southern Cross också hänvisa till de fyra moraliska dygder som tillskrivs fyra huvud stjärnor av Dante. Rättvisa, klokhet, moderation och fasthet [5] Antalet spikar på sydkorsstjärnorna på dagens australiensiska flagga skiljer sig från den vinnande ursprungliga designen av tävlingen, där de varierade från fem till nio poäng vardera, vilket representerar deras relativa ljusstyrka över himlen under natten på himlen. [1] För att förenkla tillverkningen standardiserade de brittiska admiraliteterna de fyra största sju spetsiga yttre stjärnorna och lämnade den minsta stjärnan i mitten med fem spikar.

En fullständig specifikation för den aktuella designen publicerades i "Commonwealth Gazette" 1934 [6].

Enligt flagglagen måste den australiensiska nationella flaggan uppfylla följande specifikationer [7]:

 1. Union Jack måste ockupera övre kvartalet till vänster om masten [8],
 2. En stor vit stjärna (som representerar de 6 staterna i Australien och territorierna) i mitten av nedre vänstra kvarteret och pekar direkt till centrum av St Croix. George i Union Jack, [8]
 3. 5 vita stjärnor (representerar södra korset) på flaggfliken. [8]

Stjärnornas placering är enligt följande: [8]

 • Commonwealth Star - 7-punktig stjärna, centrerad från undervingen. [8]
 • Alpha Crucis - 7-punktsstjärna, direkt under vingeens mitt och 1/6 längst upp på bottenkanten. [8]
 • Beta Crucis - 7-punktig stjärna, 1/4 till vänster om mitten till höger och 1/16 till toppen av vingens mitt. [8]
 • Gamma Crucis - 7-punktsstjärna, direkt ovanför mitten av 1/6 vingen längst ner på övre kanten. [8]
 • Delta Crucis - 7-punktig stjärna, 2/9 till höger om mitten till höger och 31/240 till toppen av vingecentrumets mitt. [8]
 • Epsilon Crucis - stjärnan på 5 poäng, 1/10 höger om mitten till höger och 1/24 längst ner i vingecentrumet. [8]

Den yttre diametern av Commonwealth Star är 3/10 av flaggens bredd, medan den för stjärnorna i södra korset är 1/7 flaggan bredden, förutom "Epsilon", för vilken fraktionen är 1/12. Den inre diametern hos varje stjärna är 4/9 av ytterdiametern. Flaggens bredd är måttet på flikflikens kant (avståndet från topp till botten). [8]

Färgerna på flaggan har givits, även om de inte anges i Flagglagen, enligt Pantones specifikationer för ledningen belöningar och kultur Premiärministerns kontor [9]. den Style Manual för författare, redaktörer och skrivare Den australiensiska regeringen ger också CMYK- och RGB-specifikationerna för att skriva ut flaggan eller visa den på en skärm [10].

Sammansättning av ritningen av den federala flaggan av 1901

Före 1901 var Australien en uppsättning av sex brittiska kolonier. Flaggan av det brittiska imperiet, unionens flagga [1] ofta används för att representera dem kollektivt och varje koloni hade också sin egen flagga baserad på Union sjunker [11] Två försök genomfördes under arton sekel för att välja en ny flagga. Den första föreslagna flaggan, Colonial National Flag, skapades 1823-1824 av kaptenerna John Nicholson och John Bingle [11]. Den mest populära "nationella" flaggan av den tiden var 1831 federations flaggan, också designad av Nicholson. Dessa flaggor och flera andra som Eureka-flaggan (som kom att användas under Eureka Stockaden 1854) innehåller stjärnor som representerar södra korset [12]. Den äldsta flaggan som visar stjärnorna som faktiskt arrangeras som i himlen är den australiensiska anti-deportationliga ligan, som liknar dagens nationella flagga.

Med dagen för federationens skapande närmar sig, började den federala flaggan vara oroad. 1900, den Melbourne Herald lanserade en tävling där den nya flaggan måste inkludera unionens flagga och sydkorset, vilket ger flaggan en brittisk ensignstil [13]. Tävlingen lanserades senare i år av Recension av Recensioner för Australasien (Australasian Journal of Journals) ansåg sådana restriktioner osofistikerad, även om det observerades att en teckning utan dessa emblem var osannolikt att lyckas [13]. Efter skapandet av federationen den 1 januari 1901 lanserade den nya australiensiska regeringen en officiell tävling om utformningen av en ny flagga i april. Detta lockade mer än 32 000 svar [14], varav många hade skickats först till Granskning av recensioner [14]. Mönstren bedömdes på flera kriterier: lojalitet mot imperiet, federation, historia, heraldik, unikhet, nytta och tillverkningskostnader [3]. Majoriteten av ritningarna inkluderade unionsflaggan och sydkorset, men australiensiska djur var också mycket framgångsrika [15]. Prisen tilldelades fem nästan identiska förslag, och deras designers delade 200 belöningsböcker i fem lika stora delar av 40 böcker. Vinnarna var [15]:

 • Ivor Evans, en 14 årig skolpojke från Melbourne
 • Leslie John Hawkins, en tonåring lärling till en Sydney optiker
 • Egbert John Nuttall, en arkitekt från Melbourne
 • Annie Dorrington, en konstnär från Perth
 • William Stevens, en marin officer från Auckland, Nya Zeeland.

Den första mottagningen av flaggan var blandad. Den dåvarande republikanska tidningen Bulletin så kallad [16]:

en upphettad [17] rancid engelsk flagga, utan konstnärligt värde, utan nationell betydelse. Andarna förändras långsamt, och Australien är fortfarande Englands lilla pojke. Vad är mer naturligt än att acceptera hans faders utklippta kläder, utan att kunna protestera, och bara genom att vagt uppfatta sin vilja. Denna bastardsymbol är den sanna symbolen för den australiensiska opinionens bastardstatistik [18].

Eftersom den nya designen faktiskt var flaggan med ett kors, kritiserade många människor i regeringarna i federal och New South Wales flaggan som valdes för dess "för viktorianska" sidor [20]. De ville ha den australiensiska federationens flagga, och premiärminister Barton, som hade stött federationens flagga, skickade denna flagga till den som valdes av admiralitetsdomarna för slutgiltigt godkännande. [21] Den här väljer den röda för de privata fartygen och den blåa för statens fartyg [22]. Gemensamregeringen betraktade dessa flaggor som koloniala sjöfartsflaggor. [23]

Den 3 september 1901 flyttade den nya australiensiska flaggan för första gången på Royal Palace of Exhibitions i Melbourne.

En förenklad version av den vinnande designen godkändes officiellt som en australisk flagga av kung Edward VII 1902 [24].

Han ersatte Union Flagga vid Olympiska spelen 1904 i St. Louis. Samma år, efter senator Richard Crouchs lobbying, hade han samma status som unionens flagga i Förenade kungariket, där representanthuset förkunnade att den blå flaggan "skulle hissas på alla forter, fartyg, torg och Gemensamma offentliga byggnader vid alla tillfällen när en flagg används. "[25]. Regeringen enades om att hissa den blå flaggan på helgdagar, men inte om det innebar en extra kostnad som försvagade dekretet. [25] Den blå flaggan kunde bara flyta på en offentlig byggnad om en stats flagga inte var tillgänglig den dagen. [23]

Den röda flaggan var den enda flaggan som medborgarna kunde använda [23]. I analogi med det brittiska systemet var användningen av den blå flaggan reserverad för den federala regeringen, staterna, lokala myndigheter, privata organisationer och individer som använder den röda flaggan. [23]

1908 ersatte den blå flaggan unionens flagga på alla militära anläggningar. År 1911 blev han den australiensiska arméens flagga vid alla parader och officiella ceremonier [26], men när den nya parlamentets byggnad i Australien invigdes 1927, var bara de röda flaggorna och flaggorna i Unionen hissades [23], [27], [28].

Det var lite förvirring om flaggernas militära användning. Som ett resultat, före 1941 var endast 10% av militära flaggor blå medan röda flaggor var vanligare [29].

Tekniskt sett var icke-kommersiella privata båtar utsatta för stora böter om de inte flyga den brittiska röda flaggan. Emellertid utfärdades ett tillstånd från det brittiska marinministeriet den 5 december 1938, vilket gjorde det möjligt för dessa fartyg att flyta den australiensiska röda flaggan.

den lagen om registrering av handelsflottan 1981 (Sjöfartslagen 1981) bekräftade att den australiska röda flaggan var "färg" lämplig för kommersiella fartyg över 24 meter långa [30].

Som en del av det brittiska riket höjde Australien ursprungligen unionsflaggan. Det var de facto flaggan av det brittiska riket, ursprungligen etablerat som en kunglig flagga [31].

Den kungliga australiensiska flottan promulgades den 5 oktober 1911 och beordrades att lyfta den brittiska vita flaggan på baksidan och flaggan av Australien på bowsprit flaggstaven [32], [33], [34] . Trots regeringens önskan att använda den blå flaggan på australiensiska krigsfartyg fortsatte officerarna att sporta Union Jack och det var först 1913, efter ett offentligt protest i Fremantle efter användningen av tidningen. av Melbourne, att regeringen "påminde dem" i 1911-lagen [35].

På 1920-talet diskuterades huruvida den blåa flaggan endast användes på australiensiska federala fartyg, en debatt som slutade med 1924-avtalet och uppgav att unionsflaggan hade samma rättigheter som nationell flagg. [23] . Som unionens flagg erkändes som en nationell flagg, ansågs det vara missvisande att flyga en annan flagga utan att unionsflaggan var bredvid den och det var unionsflaggan som täckte kistorna i australiensiska krigsminnet. ], [36].

Den blåa flaggan (Den Blå Ensignenofficiellt ersatt unionsflaggan den 14 april 1954 [33]. Unionen flaggades emellertid fortfarande som nationell flagga av många australierna fram till 1970-talet, vilket inspirerade Arthur Smouts kampanj från 1968 till 1982 för att uppmuntra australierna att föregripa den australiensiska flaggan. ].

I mitten av 1980-talet påminde den federala regeringen inte längre australierna om att de hade rätt att flyta unionsflagg bredvid nationalflaggan eller visade illustrationer för att förklara hur de skulle visa dem ordentligt. [38] .

År 1940 utfärdade Victoria regeringen en lag som bemyndigade skolor att använda blåa flaggor [39] som tillåter deras användning av medborgarna. Statsminister Robert Menzies uppmuntrade dem att använda den, tack vare ett dekret utfärdade det följande året som auktoriserar australierna att använda de två paviljongerna [23].

Statsminister Ben Chifley utfärdat ett liknande dekret 1947 [40].

Den 4 december 1950 proklamerade premiärminister Robert Menzies den nationella flaggblå flaggan och i 1951 godkände George VI regeringens rekommendation. [41]

South Australia väljer att fortsätta med Union Flaggan som en nationell flagga fram till 1956, då skolan hade val att välja mellan Unionens flagga eller den australiska flaggan [42].

Denna status formaliserades den 14 februari 1954 då Elizabeth II gav sitt kungliga tillstånd till flagglagen från 1953 [43]. Monarkens samtycke synkroniserades med drottningens besök i Australien. [43] Skriften ger lagstadgade befogenheter till generalguvernören att laga "flaggor och flaggor i Australien" och godkänner teckningsoptioner och regler om flaggor. Avsnitt 8 säkerställer att en persons "rätt eller privilegium" flyter Unionens flagga Ändras inte enligt lag.

1998, den Flagglagen ändrades för att fastställa regler för ändring av flaggdesignen: För att ändra det helt måste en folkomröstning organiseras, förutsatt att lagen inte ändras i parlamentet med de vanliga kanalerna [44].

Reglerna för att höja flaggan bestäms av Flagglagen av 1953 och en broschyr med titeln "The Australian National Flag", som publicerades från tid till annan av den australiensiska regeringen. Dessa indikerar att flaggan kan visas varje dag på året. [45] Nationell flagga måste alltid ligga ovanpå någon annan flagga eller flagga när den flygs i Australien eller på Australiens territorium, och det måste alltid att vara lång och fri [46]. Flaggan måste vara närvarande i alla offentliga byggnader och hissas på varje omröstningsstation vid val eller folkomröstning. [47] Privat fritidsbåt kan sporta Röd Ensign eller den nationella flaggan [48]. den Blå Ensign Brittiska kan hissas på ett australiskt skepp i stället för den australiska flaggan om ägaren har en giltig dröjsmål enligt engelsk rätt. [49]

Statsministerens tjänster rekommenderar också att flaggan hissas endast under dagsljus, om inte den är upplyst. Två flaggor får inte lyftas på samma mast [46]. När flaggan sänks måste den vara i ett igenkänt läge, till exempel sänkt till en tredjedel av masten. Den australiska flaggan bör aldrig sänkas på natten. Flaggor flyger på halvmast på statliga byggnader vid följande tillfällen [50]:

 • Den suveräna döden - från dagen för tillkännagivandet av döden tills begravningen ingår. Dagen då en ny härskare tillkännages, är det vanligt att hysa flaggan klockan 11.00.
 • Död av en medlem av kungafamiljen.
 • En guvernörs generals eller tidigare guvernörs generals död.
 • En eminent australiensisk medborgares dödsdöd. Flaggor från vilken plats som helst kan vara halvmastad vid en anmärkningsbar medlem av platsen eller vid tidpunkten för begravningen (eller endast en del av det).
 • Död av en statschef från ett annat land med vilket Australien har diplomatiska förbindelser, flaggan sänks vid halvmast på begravningsdagen.
 • ANZAC-dagen fram till middagstid.
 • På Remembrance Day lyftas flaggorna fram till kl. 10.30, halvmastad från 10:30 till 11:00, och hissas sedan resten av dagen.

Statsministerens tjänster skickar ett e-postmeddelande som heter Commonwealth Flag Network (nätverk av den federala flaggan), som ger information om de nationella stunderna när flaggan är halvmastad såväl som de nationella dagarna för firandet och flaggandet av flaggan [51].

Australiens nationella flagg kan användas för kommersiell eller reklamändamål utan förhandstillstånd så länge det används på ett värdigt sätt och representeras fullständigt och korrekt. Det får inte vara riddled genom att lägga till ord eller illustrationer, det får inte döljas av andra visade objekt, och alla flaggers symboler måste identifieras [47], [52].

Det har förekommit flera försök att göra flaggernas avflöde ett brott. 1953, under andra behandlingen av agera flaggor, oppositionsledare Arthur Calwell begärde utan framgång att ändra lagen om att kriminalisera hans avskedande. Michael Cobb frågade 1989, 1990, 1991 och 1992 för att förbuda profanerna, men varje gång projektet avvisades [53]. År 2002 föreslog ledare för partiets parti, John Anderson, att införa en lag som förbjuder de australiensiska flaggarnas profanörer, ett projekt som hade stöd av flera parlamentariker i hans parti och hans största partner för koalitionsregeringen, det liberala partiet Australian. Statsminister John Howard förkastade dock förslaget och sade: "Efter reflektion tror jag att det här är en del av yttrandefriheten i detta land." [54]. År 2003, den Australiensiska flaggor (Desecration of the Flag) Bill (Australiens flagglag - flaggets avsked) placerades på parlamentets agenda av Trish Draper utan stöd från Howard och så småningom misslyckades. [55]

År 1996 utfärdade guvernörsgeneral Sir William Deane en proklamation som inrättar en årlig australiensisk national flaggdag, den 3 september [56]. Flaggfesten har uppträtt i Sydney sedan 1985. De introducerades av vexillografen John Christian Vaughan för att fira den första gången flaggan flögs 1901 [57]. På flaggdag hålls ceremonier i några större centra och guvernörsgeneral och vissa politiker följer eller lämnar uttalanden till media. [58] Australian National Flag Day är inte en semester.

För centenaryen av flaggans första utställning, den 3 september 2001, presenterade den australiensiska National Flag Association föreningsministeren en flagga för att ersätta den ursprungliga missade flaggan. Den här var inte en kopia av den ursprungliga flaggan, där Commonwealth-stjärnan hade bara sex poäng, men en australiensisk nationell flagga med en sju-spetsig commonwealth-stjärna. Denna flagga har ett särskilt brevhuvud [59], inklusive en röd rand och inskriften:

Den hundraåriga flaggan. Framlagt till ärade parlamentsledamot John Howard på uppdrag av det australiensiska folket av Australian National Flag Association den 3 september 2001 vid Melbourne Royal Exhibition Building, för att fira första gången flaggan hissades den 3 september 1901 i närvaro av Australiens premiärminister Sir Edmund Barton. [59]

En utlåtande som godkänner användningen av denna flagga enligt 6 § flagglagen utfärdades av generalguvernören och denna flagg används nu som statens officiella flagg vid viktiga tillfällen. [60]

Enligt avsnitt 5 i Flaggor Act 1953, Guvernörens generalsekreterare kan känna igen flaggor andra än den nationella flaggan och Röd Ensign som flagg eller nationell flagga. Fem flaggor har erkänts på detta sätt. De två första var Australian Navy Pavilion och Australian Air Force Pavilion. Armén har inte en flagga, men den har till uppgift att vara försvarare av den nationella flaggan vid ceremonier. [61] Flygvapnet och marinen hade de engelska ensignerna (de vita ensignerna och kungliga flygvapensjubileumet) tills flaggorna antogs på grundval av den nationella flaggan 1948 respektive 1967 [62]. De nuvarande flaggorna för marinen och armén formulerades formellt 1967 respektive 1982 [63].

År 1995 deklarerades också den aboriginska flaggan och flaggorna för de infödda i Torres-stränderna, nationella flaggor. [64] Även om de främst utformades som en gest av nationell försoning, orsakade dessa utnämningar en viss kontrovers då, med oppositionsledaren John Howard som en del av dem. [65] Vissa medlemmar av ursprungsbefolkningen, som den aboriginska flaggdesignern Harold Thomas, såg det som en återställning av sin flagga, [65] och sade: "Det behöver inte mer erkännande" [66].

Den australiensiska försvarsmakten var nominerad år 2000. Den här flaggan används för att representera försvarskrafter när mer än en av arméns vapen är närvarande, såsom den australiensiska försvarsmakademin och försvarsdepartementet. [67] .

den Lagstiftningsinstrument Act 2003 kräver att godkännandet av valet av dessa flaggor registreras i ett federalt register. På grund av administrativ oaktsamhet var de inte, och godkännanden avbröts automatiskt. [68] Guvernörens generalsekreterare utfärdat de nya godkännandena den 25 januari 2008, retroaktiv till 1 januari 2008 (eller den 1 oktober 2006 när det gäller försvarsmakten). [69]

Känner du historien om flaggan i Australien? Och vad betyder det

Känner du historien om flaggan i Australien? Och vad betyder det

 1. Flaggan av den australiska unionen (den engelska flaggan i Australien) är ett av landets symboler, vilket är en blå rektangulär panel med ett 1: 2 bildförhållande.

I övre vänstra kvarteret är en brittisk flagga. Dessutom representerar Australiens flagga sex vita stjärnor: fem stjärnor i form av sydkorsets konstellation på västra sidan av tyget och en stor stjärna i mitten av nedre vänstra kvarteret.

Flaggan antogs 1901 som ett resultat av tävlingen.

På grund av Republikans starka inflytande i landet, sedan mitten av 1990-talet, kritiseras flaggan ofta på grund av bilden på den brittiska flaggens nm.

Och här - en lista över australiensiska flaggor - stater, guvernörer etc.

Australiens unions national flagga är målade i blått. I det övre vänstra hörnet är den brittiska flaggan - en symbol för den australiska unionens medlemskap i det brittiska samväldet. Flaggens blå färg är en symbol för havet som omger Australien från alla håll. I mitten av flaggan finns en bild av sydkorsets konstellation. De 6 stjärnorna på flaggan symboliserar sex stater i den australiska unionen. Sju strålar av stjärnan betecknar sex stater och Papua territorium. Den femuddiga stjärnan symboliserar det federala distriktet Canberra. Flaggan godkändes år 1954.

Den statliga emblemen för den australiska unionen är representerad i form av en sköld som stöds på båda sidor av känguruer och en emu-ostrum som är inramad av eucalyptusgrenar i blom. Skölden är uppdelad i delar 6, som varje innehåller emblemen i motsvarande tillstånd. Staten i South Australia representeras av en skrik. Västra Australien - en svan avgår. Staten Victoria är representerad av sydkorsets konstellation med den kejserliga kronan, Queensland-Blue vid malteserkorset. Lejonet symboliserar staten Tasmanien, New Wales representeras av ett kors med en guldstjärna. I den övre delen av emblemet finns en sju-pekad stjärna, varav sex strålar indikerar tillstånd 6, och den sjunde strålen symboliserar det federala distriktet Canberra. Vapenskölden i nuvarande form existerar från år 1912.

Anthem (mitten) 5Kb

Denna psalm har blivit utnämnd nationell, utifrån den allmänna opinionen. 1974 genomförde den australiska statistikbyrån en undersökning där mer än 60 tusen australier deltog. Och den 19 april 1984 tillkännagav generalsekreteraren i Australien den officiella statusen för detta hymne.

Australierna ser alla fram emot oss,

Eftersom vi är unga och fria

Vi har jord och rikedom för arbete;

Vårt hus gränsar till havet;

Vårt land är överflödigt i naturen

Av rik och sällsynt skönhet;

På historiksidan, lämna varje steg

Advance Australia Fair. I glada folkmassor

så låt oss sjunga, Advance Australia Fair.

Under vårt strålande södra kors

Vi kommer att arbeta med hjärtan och händerna;

Att göra detta Commonwealth

Känd för alla länder;

För dem som har korsat haven

Vi har oändliga slätter att dela;

Med mod kommer vi alla att kombinera

Förskott i Australien Fair.

I glada folkmassor låt oss sjunga, Advance Australia Fair.

Australian Flower Emblem - Guldacacia

Gyllene Acacia förklarade blommans officiella nationella emblem i augusti 1988. En gyllene acacia är en lockig buske eller ett litet träd som växer i slätten i öppna skogar och skogar, i södra Australien, Victoria, New South Wales och huvudstaden Australien. 1912, på råd av premiärminister Andrew Fisher, inkluderades akacia som ett konstverk kring Commonwealths vapensköld, och det användes också i det australiska stämpelprojektet och många utmärkelser i system av australiensiska heder. På regeringens rekommendation, den 23 juni 1992, tillkännagav generaldirektören att 1 september varje år kommer att höras som Akacias nationaldag. National Acacia Day är en möjlighet för alla

 • Australiens flagga introducerades 1901 och godkändes av drottningen av Storbritannien i år 1903.

  På den blå bakgrunden (brittiska) finns det fem stjärnor i södra korset och den sjätte som representerar den australiska unionen. Designen av Australien-flaggan skapades efter årets 1901-tävling där cirka 30 000 bud skickades in. Därefter har, på Australiens flagga, formen, storleken och placeringen av stjärnorna ändrats något. De sex ändarna av den stora stjärnan representerar de sex staterna i Australien och den sjunde - de yttre territorierna.

 • eller kortfattat John Sina
 • Flaggan av den australiska unionen (den engelska flaggan i Australien) är ett av landets symboler, vilket är en blå rektangulär panel med ett 1: 2 bildförhållande.

  I övre vänstra kvarteret är en brittisk flagga. Dessutom representerar Australiens flagga sex vita stjärnor: fem stjärnor i form av sydkorsets konstellation på västra sidan av tyget och en stor stjärna i mitten av nedre vänstra kvarteret.

  Flaggan antogs 1901 som ett resultat av tävlingen.

  På grund av Republikans starka inflytande i landet, sedan mitten av 1990-talet, kritiseras flaggan ofta på grund av bilden på den brittiska flaggens nm.

 • Australiens skift introducerades 1901 och godkändes av drottningen i Storbritannien år 1903.

  På den blå bakgrunden (brittiska) finns det fem stjärnor i södra korset och den sjätte som representerar den australiska unionen. Designen av Australien-flaggan skapades efter årets 1901-tävling där cirka 30 000 bud skickades in. Därefter har, på Australiens flagga, formen, storleken och placeringen av stjärnorna ändrats något. De sex ändarna av den stora stjärnan representerar de sex staterna i Australien och den sjunde - de yttre territorierna.

  I denna artikel hittar du en flagga i Australien, den senare presenteras i flera former. En del av artikeln presenterar gratis flaggor, så använd gratis. För andra kommer en indikation att förklara var man ska få de olika upphovsrätten att använda dem.

  Flagga av Australien - upphovsrätt

  Flagga av Australien royaltyfri

  Här är Australiens flagga under flera former, vissa bilder är royaltyfria, du kan få andra genom att gå till upphovsrättslänken. Du kan upptäcka alla världens flaggor på den här sidan.

  En flagga kan erkännas som en "symbol" av tillhörighet, det låter var du än befinner dig i världen, veta var du kommer ifrån utan att ens behöva fråga dig själv frågan. Men det är ofta mer än bara ett emblem. För ett land är det ofta ett unikt tecken, för det visar den sistnämnda konstitutionen och vi förstår därmed principerna som det förmedlar.

  Flaggan uttrycker också värdet på något eller någon. Det är den konkreta representationen av en uppfattning eller en ideologi. Det är också ett resultat av många års arbete och kamp, ​​men också en stor belöning för alla insatser och allt det onda som varje person ges för att förtjäna denna seger. I denna artikel handlar det därför om Australiens flagga.

  Som kan ses med bilderna ovan är Australiens flagga huvudsakligen blått med. Det har distinktionen att integrera en annan flagga, vi kan enkelt se den och känna igen den i övre vänster om du möter den. Detta är Union Jacks flagga.

  Resten av flaggan är blå som tidigare men det finns flera stjärnor. Under Union Jack fann bland annat Star of the Federation, är det en vit stjärna som har sju grenar, varav sex motsvarar grenarna i de sex staterna i landet (som är: Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmanien, South Australia och Western Australia) motsvarar den sista grenen till sin del i de båda områdena (det är i territoriet fallet av den australiensiska huvudstaden och norra territoriet).

  Men vi ser att andra stjärnor finns närvarande i andra halvan av flaggan. Dessa representerar sydkorsets konstellation i vitt med en liten femuddig stjärna och fyra andra med sju grenar.

  Du ska veta att en annan version existerar, det är med en röd bakgrund, den har inga stjärnor, men vi upptäcker vapensköldar, flaggan används särskilt av handelsflottan. Det finns också två andra versioner, en med en vit bakgrund (för flottan) och en med en ljusblå (för flygvapnet).

  En liten historia på Australiens flagga, var det antogs av Australiens monark 1901, så det har mer än ett sekel av existens. Han valdes i ett internationellt urval efter federationens uppbyggnad. En viktig kriterium var att flaggan kan valideras, det var nödvändigt att Union Jack sätts in det (det är därför det finns på den senare). Flaggan validerades av de olika myndigheterna, oavsett om de var australiska eller engelska i åren som följde. Trots att alla flaggspecifikationer har varierat olika tider, oavsett om de är frivilliga eller inte.

  De olika nuvarande specifikationerna gavs under åren 1934 och 1954. Det blev sålunda officiellt "National Flag of Australia". Det är från 1960 att befolkningen i landet kommer att överväga det som sin flagga.

  Men som vi kan föreställa oss, gillar många australier inte att deras flagga innehåller Union Jack för närvarande vill han se att de senare försvinner. Ett annat problem är dess likhet med flaggan i grannlandet, vilket är för övrigt den största Stillahavsområdet efter Australien, är det Nya Zeeland, har detta också upp vissa farhågor om olika tillfällen och problem i vissa fall.

  Ändå, och lyckligtvis är majoriteten av invånarna i Australien för denna flagga. Debatten kan inte komma upp igen när ställa in en annan punkt av oenighet om den politiska regimen (en monarki eller republik?).

  En annan intressant bit av information, Australiens flagga är införlivad i lagarna genom "Flag Law of 1953". Som noterats ovan finns det olika flaggor som är officiella för att representera Australien, om de är lokalbefolkningen och regeringen på plats.

  1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
  Loading...
 • Like this post? Please share to your friends:
  Leave a Reply

  − 2 = 1

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

  map