Registrering teckna universell inkomst

Franskmannen slumpmässigt utvald för att ta emot 1 000 euro per månad för att testa universell inkomst

Verksamheten, lanserad av Europe Ecology-The Greens, syftar till att experimentera med universell grundinkomst.

Vill du tjäna 1 000 euro per månad i ett år? Detta är vad som kommer att erbjuda en fransk raffled Europe Ecology-The Greens. Men inte för nöjet att fylla på en främlingens bankkonto. Initiativet, som drivs av crowdfunding, syftar till att experimentera med universell grundinkomst.

"Vi ansåg att grundinkomsten var ett litet revolutionärt begrepp, som betald semester eller pensionering, och det är svårt att räkna ut det," sade partispresidenten. , Julien Bayou, på uppsättningen LCI, tillkännagivande öppnandet av webbplatsen monrevenudebase.fr.

#UniversalRevenue: 1 fransktecknad kommer att vinna 1000 € / månad! Förklaringar med @julienbayou, medgrundare av &min grundläggande inkomst" # La26pic.twitter.com / o8QFl55LdI

"Det enklaste sättet är att experimentera med att sopa bort alla missuppfattningar, och det enklaste sättet att uppleva det är att göra det själv," sa han. fortsatte han och hänvisade till "behovet av att utveckla socialt skydd i det 21: a århundradet i stället för att springa efter full sysselsättning".

I början av december kommer en första räcka för att ange vem som kommer att få 1 000 euro per månad i ett år, när det är 12 000 euro. Då kommer en annan rita att ordnas varje 12.000 euro.

Vid slutet av eftermiddagen hade över 7 400 euro samlats in från penninghöjningsstället, donerat av mer än 200 givare. Lotteringsregistreringsplatsen, oberoende av crowdfunding, är öppen för alla, inklusive icke-givare.

De två platserna, skapade på initiativ av Julien Bayou, förvaltas av en oberoende förening som är dedikerad till operationen, och inkluderar personligheter som inte tillhör ekologpartiet.

Det är en fråga, förklarade politiker, att "få samhället att tänka på denna grundläggande inkomst: slutar vi jobba? Arbetar vi mindre? Jobbar vi bättre Äter vi bättre Tar vi tid för oss själva, för våra nära och kära? " Kommer den lyckliga att få svaret på dessa frågor?

Förening Min grundläggande inkomst

Den ideella föreningen MonRevenuDeBase samlar människor som tror på grundinkomst (eller universell inkomst) och önskar med dessa medborgarförsök att visa att tanken på en inkomst som distribueras till alla och ovillkorligen har inget omöjligt. Vi vill också hjälpa till att visa de mänskliga, samhälleliga och ekonomiska fördelarna med universell inkomst.

Därför lanserar vi detta medborgarförsök av grundinkomst: varje gång vi samlar in 12 000 euro kommer vi att omfördela dem genom att utse en person som har registrerat sig på plats och som kommer att få 1000 euro per månad i ett år utan ersättning.

Registrering för att komma in i teckningen är och kommer att förbli fri.

Vi organiserar också en vetenskaplig uppföljning av detta experiment för att rita så många lektioner som möjligt.

Du kan registrera dig för nästa rita på den här länken. Vi försöker svara på de vanliga frågorna på den här sidan.

Du kan också stödja vår verksamhet och särskilt bidra till finansieringen av dessa grundläggande inkomster (eller universell inkomst): gå här.

Slutligen kan du stödja initiativet på många andra sätt! Berätta vad du skulle göra med 1000 euro i månaden, överlämna initiativet på Facebook eller Twitter, eller led möten i närheten av dig.

Hitta listan över modaliteter av åtgärder på den här sidan, och du ska agera!

Följ med oss ​​för att vara med i laget!

Stöd min grundläggande inkomst!

Skatteminskningsbidrag, och du kan när som helst stoppa din donation med ett klick.

Klicka på knappen för att välja hur mycket du donerar.

Och inget som en vanlig donation för att stödja vår verksamhet och delta i främjandet av grundinkomstprojektet!

Klicka på bilden som passar dig.

Skatteminskningsbidrag, och du kan när som helst stoppa din donation med ett klick.

Universell inkomst genom att dra massor: projektet börjar mycket starkt

VIDEO - Moussa Camara, mannen som gör entreprenörer i förorterna

Registrera dig gratis på

De medel som krävs för att hålla den första roten samlades in om 24 timmar och flera tusen personer har redan registrerat sig.

"Webbplatsen föll men vi fick 12 000 euro på en natt". Julien Bayou, med ursprung i ett projekt som består av betala en grundinkomst till en draget person, kan inte tro det. "Där måste vi vara omkring 15 000 euro skördade," säger han, medan hans lag är aktivt för att returnera webbplatsen monrevenudebase.fr i fungerande ordning.

En sak är säker: en fransman kommer att bli väldragen för att vinna 1000 euro per månad i ett år. Det återstår att se när: "inför en sådan dill, tvekar vi mellan två möjligheter: att fördjupa datumet för oavgjort, ursprungligen planerat för december, eller att göra flera på samma dag".

En experimenteringslag begärdes

Som en påminnelse kommer varje gång en nivå på 12 000 euro att korsas, en ny rubbning. För närvarande är "flera tusen personer" redan registrerade för att dra nytta av enheten.

Målsättning: att se till att verkställande direktören tillåter en rättegångskostnad för grundinkomst, som Gironde Institutionen redan har sagt gynnsam, medan Gers är mycket uppmärksam. Särskilt sedan, som Julien Bayou påpekade, började "genomförandet av RMI under Rocard med ett lokalt experiment".

Universell inkomst: 1000 euro per månad för en franskman som draget av parti

Inleddes av talesman för Europe Ecology-The Greens, kommer åtgärden att göra det möjligt för vinnaren att få 1000 euro per månad i ett år.

Oavsett ålder, kön eller inkomstförhållanden kommer en medborgare att dras i början av december för att uppleva grundläggande universell inkomst.

Experimentation kommer att göra en glad en. Talsmannen för Europe Ecology-The Greens, Julien Bayou, tillkännagav torsdagen lanseringen av en crowdfunding operation för att testa den grundläggande universella inkomsten genom en rubbning för att vinna vinnaren att välsigna ett tag. ett år.

"Vi trodde att grundinkomsten var ett litet revolutionärt koncept, som skulle kunna betalas semester eller pension, och att det är svårt att föreställa sig," sade den politiska ledaren på uppsättningen av LCI, genom att tillkännage öppnandet av webbplatsen monrevenudebase.fr. Det är här du måste registrera för att hoppas kunna delta i operationen.

"Det enklaste sättet är fortfarande att experimentera med att sopa bort alla missuppfattningar, och det enklaste sättet att uppleva det är att göra det själv," sa han. fortsatte han, med hänvisning till "behovet av att projicera till socialt skydd från det 21: a århundradet i stället för att springa efter full sysselsättning".

En första rita i början av december

I början av december, när baren på 12 000 euro passerade, kommer en första rita att ange vem som kommer att få 1000 euro per månad i ett år.

Vid middagen hade mer än 5800 euro etablerats; samlas på penninginsamlingsplatsen, doneras av mer än hundra givare. Lotteringsregistreringsplatsen, oberoende av crowdfunding, är öppen för alla, inklusive icke-givare.

De två platserna, skapade på initiativ av Julien Bayou, förvaltas av en oberoende förening som är dedikerad till operationen, och inkluderar personligheter som inte tillhör ekologpartiet.

"Få samhället att tänka på denna grundläggande inkomst"

Det är en detailed9eacute; politiker att "få samhället att tänka på denna grundläggande inkomst: slutar vi jobba, jobbar vi mindre, jobbar vi bättre? "Äter vi bättre och tar tid för oss själva, våra kära?"

Han citerade exemplet på ett liknande experiment i Tyskland, där "mer än 100 grundinkomster" upprättades; fördelad. "De börjar vara tillbaka, ett bra exempel, att bedöma och sedan viktigast av allt har de kommit med 700 000 personer att ställa frågan:" Men jag, vad skulle jag göra med en grundläggande inkomst? " ", kommenterade Julien Bayou.

Annanstans på webben

Innehåll som erbjuds av Taboola

Mark Zuckerberg ber om ursäkt genom att köpa annonssidor i den brittiska pressen

Yuka, appen som skannar mat

I BILDER. Det största skeppet i världen lämnar Saint Nazaire

Den Gentle gruppen mot en rättslig likvidation

Alstom: staten kommer att beställa 100 TGV i framtiden

Tobaksjättarnas goda samvete

Post-Brexit-passet tillverkat av ett företag9acute; franska

Den Gentle gruppen mot en rättslig likvidation

Få bästa av ekonomiska nyheter varje dag från 18 timmar

Upptäck det 100% digitala erbjudandet

Kommentera den här artikeln

Läckert, ointressant och helt orättvist.

Okej, du reagerar aggressivt, verkligen: - / Data om bristen på fakturering och / eller det dolda arbetet hos den egenföretagare som jag har lagt fram är ännu realistiskt. Jag anger emellertid att sektorerna för BTP och restaureringen i stor utsträckning ligger överst på de bedrägerier som erkänts av URSSAF. För universell inkomster har du tydligt inte förstått att om det verkligen är universellt, är det avsett att ersätta minimipensionen och därmed från 800 till 1000 euro. Jag tillägger att ASPA också ges till någon som har "aldrig gjort någonting i sitt liv", för att använda ditt uttryck.

Om jag förstår rätt antar du att 30% av de egenföretagare inte förklarar hela sin inkomst? Detta kan vara giltigt för dem som arbetar för enskilda personer. Men för andra. Och det är den stora majoriteten, upplagan av en faktura är obligatorisk att arbeta eftersom företagen lämnar det i utgifter. Jag vet inte var du drar dina nummer. I vilket fall som helst uppenbarar det inte att vi har 800 euro pension per månad som har arbetat hela sitt liv och 1000 euro genom att inte göra någonting. Det är bra. Vi har inte samma synvinkel.

Försäkra dig, i Frankrike kan du inte få mindre än 800 euro (och snart 850 och 900) pension. CAF-tillägg, på begäran, din pension upp till mängden ASPA. Exempel: en jordbrukare har endast 400 euro av grundpension, han kommer att få 400 euro av ASPA-tillägg. Akta dig, många webbplatser utan någon journalistisk deontologi (ofta högerbloggar) använder kategorier av människor för att tro att de fattiga den här eller de fattiga som påverkar pensionen av elände. Vet att det är fel. Efter det gäller de liberala yrkena (slutligen hantverkare, huvudsakligen), är det nödvändigt att komma ihåg att många bara deklarerar en tredjedel till 2/3 av sina reala inkomster, vilket leder till en svag bidragsgrund. Du kan inte vara och har varit. När det gäller universell inkomst har det varit några intressanta upplevelser med bra avkastning, särskilt i Indien och Kanada :-)

Som svar: Jag använde termen "I" snabbt. Jag fick för några månader sedan ett papper som gav mig det pensionsbelopp som är förknippat med mitt schema (House of Artists authors) och jag försäkrar dig om att jag skulle ha mindre än 800 euro per månad till min pension om jag fortsätter att bidra till slutet. Jag tänker också på alla de liberala yrkena som som mig arbetar som patienter för bönder i slutet ... bönderna är ett bra exempel. Så jag tror att den universella inkomsten är en söt utopi och att det kommer att demotivera vissa att gå på jakt efter arbete. Detta är bara min åsikt jag är inte heller expert på detta ämne.

@FlorenceVironneau: Hej. Flera frågor uppstår genom att läsa din kommentar. Du säger att du snart kommer att gå i pension. Ändå ser du väldigt ung ut och ditt grafiska designdiplom som erhölls 1993 tyder på att du är långt ifrån 42 års bidrag. Efter en snabb sökning på Internet inser vi att du har. 47 år gammal. (du gör inte dem men frågan är inte där). Varför ljuger? Dessutom nämner du ett belopp på 700 euro, bara pension. Minsta i Frankrike är 800 euro (ASPA). Har du förstått principen om universell inkomst och forskat konceptet? Jag är inte en zêl9eacute försvarare; men jag har en känsla av att du inte har grävt ämnet.

Förstå allt till universell inkomst

Manuel Valls besöker denna torsdag i Gironde, där grundinkomsten måste upplevas på avdelningen, en enhet som inbjuder sig mer och mer i den offentliga debatten.

Söt utopi eller ny samhällsmodell? Gironde avdelningsråd meddelade för några dagar sedan att ha lanserat en simulering för att definiera villkoren för experiment av en grundläggande universell inkomst. Statsministern, som hade väckt möjligheten att etablera enGaranterad universell inkomst"sammanslagning "De flesta"Sociala minima i ett forum publicerat på Facebook i september, kommer att resa denna vecka i avdelningen. Upplevd i olika former i Alaska, Tyskland och Finland, ställer enheten frågor om socialt skydd och arbete i våra samhällen.

Vad är universell inkomst?

Grundinkomst, universell ersättning, existensinkomst, medborgarinkomst ... Appellationerna avviker men tanken är densamma: att betala till varje medborgare i ett visst land, utan något villkor, ett fast månadsbelopp. Den franska rörelsen för grundinkomst definierar den som "en oförlåtlig, ovillkorlig rättighet»Shed«från födsel till dödsfallIndividuellt oberoende av familjemedlemmens och den ekonomiska situationen hos mottagaren ochkumulativ med annan inkomst". Inom de flesta projekt på cirka 700 eller 800 euro kan denna inkomst läggas till vissa ersättningar (till exempel bostadsbidrag) eller ersätta dem.

Enheten skulle, enligt sina förespråkare, få till stånd att eliminera extrem fattigdom genom att ge medborgarna tillräckligt med att tillgodose sina vitala behov (bostäder, hälsa, mat). Varje enskild person skulle ha möjlighet att arbeta eller inte och kunde tillbringa sin tid som han passar, ägna sig åt en icke-statlig organisation, en förening, en kulturell verksamhet eller ens hans familj.

Vem försvarar universell inkomst?

Idén, som är från sjuttonhundratalet, fattas av många forskare och strömmar av olika tänkande, anarkister till miljö genom libertarianer eller frihetliga. Det bärs av människor till vänster, som den socialistiska Benoit Hamon, som gör en fråga om hans aktion för den primära och höger (inklusive MP republikaner Frédéric Lefebvre, som försvarar en ersättning "800 till 1000 euro »). Om problemet går utöver den vänstra delningen, försvarar sina anhängare olika visioner. För liberaler är målet med den universella inkomsten att rationalisera välfärdssystemet genom att ersätta alla befintliga sociala förmåner. I den här versionen, som ursprungligen utvecklats av ekonom Milton Friedman, måste grundinkomsten vara låg, frivilligt otillräcklig. Tillsammans med borttagandet av minimilön och sociala förmåner är det avsett att eliminera stor elände, men också för att flexibilisera arbetsmarknaden och reformera ett välfärdsstat som anses ineffektivt.

För förespråkare av en "emancipatory" vision om universell inkomst är det ingen fråga om att ifrågasätta socialt skydd. Ersättningen ses som ett verktyg som ger individer möjlighet att stödja sig själva och uppmuntra utvecklingen av icke-kommersiella aktiviteter, associativa, kulturella och medborgare. Det är denna vision som försvaras av den franska rörelsen för en grundläggande inkomst. Sociologen och ekonomen Bernard Friot belyser på sin sida en tredje väg, mer radikal och tänkt på som ett alternativ till kapitalismen, det som "löner för livet". Förmögenheten skulle samlas i en särskild fond, som ansvarar för att omfördela en lön till alla medborgare från 18 års ålder enligt deras kvalifikationer, baserat på idén om att någon verksamhet skapar förmögenhet, säger Slate.

Kostnaden skulle gå från lite mindre än 200 miljarder euro per år för ett belopp på cirka 500 euro per månad till nästan 400 miljarder euro (en femtedel av Frankrikes årliga BNP) för 1 000 euro enligt AFP. Senator Jean Desessard EE-LV, författare till ett utkast till resolution om inrättande av grundinkomst avvisas maj, tror honom att kostnaden skulle vara cirka 400 miljarder euro per år för ett belopp som motsvarar den nuvarande RSA , eller 525 euro. För Jean Jaurès-stiftelsen skulle en grundinkomst på 500 euro per månad kosta 336 miljarder euro till staten (504 miljarder för 750 euro per månad och 675 miljarder för 1 000 euro).

För att finansiera denna kostnad, anhängare av den liberala inställning förespråkare undertryckande av socialt stöd och en översyn av inkomstskatten, som han inte skulle stå i proportion men progressiv från första euro (fast, t ex 25% inkomst) och dras av vid källan. Balansen mellan den grundläggande inkomst som varje enskild person mottar och den inkomstskatt som varje enskild person betalar skulle vara positiv till det bättre och negativt för lägsta inkomst. Detta skulle innebära att basinkomst redovisas som skattekredit. Den "befriande" -metoden överväger det, finansiering genom en höjning av inkomstskatten för högre löner, nya skatter på rikedom och finansiella transaktioner, ökad beskattning av vinster multinationella företag och även monetär skapande.

Har universell inkomst redan testats?

Han är för närvarande erfaren i en (mycket) alternativ form i Alaska. Sedan 1982 har USA-staten återlämnat olje- och gasinkomster till sina boende som har bott i mer än fem år. År 2015 uppgick denna inkomster, namngiven Alaska Permanent Fund, till drygt 2 000 dollar per person per år (cirka 1800 USD). Denna "utbyte" medborgare är debatt, en del av den politiska klassen som föreslår att sänka sitt belopp för att fylla statens budgetunderskott i samband med nedgången i priset på ett fat.

Brasilien har inkluderat universell inkomst i sin konstitution 2004 som ett ideal att uppnå. Mellan 2008 och 2014 betalades en ersättning som var villkorad av barns skolgång till de fattigaste familjerna. Detta program, med titeln Bolsa Familia, har bidragit till att förbättra skolans inskrivningsgrad och lyfta ett mycket stort antal hushåll ur fattigdom. Från den 1 januari 2017 kommer Finland också göra ett experiment för att förenkla välfärdssystem i två år, 2000 arbetslösa 25 till 58 år får 560 euro per månad i stället för de olika förmåner som de hade rätt . I Tyskland mottar 16 slumpmässigt utvalda medborgare en inkomst på 1 000 euro i ett år, finansierad genom en crowdfunding plattform. Schweizarna avvisade emellertid nästan 76 procent i en folkomröstning som hölls i juni i juni ett grundinkomstprojekt till 2000 euro.

Vad anklagar hans kritiker honom för?

Utopi och dyrt, enheten, för sina motståndare, skulle uppmuntra ledighet, generalisera bistånd och förakta värdet av arbetet. Vissa är också rädda för att det i sin liberala version omvandlas till ett utnyttjandeinstrument: ett belopp som är för litet för att utan arbete, skulle erbjuda kapitalismen en "reservarmé" där man kan dra arbetstagare delvist ersättning av en låg inkomst av existens, väcker sociologen Robert Castel. Andra är rädda för att enheten kommer att skicka kvinnor hem. Experimenteringen av en negativ skatt, en sorts grundläggande inkomstlättnad, i USA på 1970-talet, har faktiskt lett till en minskning av arbetstiden för kvinnor, noterar Terra Eco. Barbara Garbarczyk, som argumenterar för införandet av en grundläggande inkomst i Belgien, anser att denna enhet "går i riktning mot kvinnors frigörelse": En grundinkomst, eftersom den betalas ut till varje enskild person och inte till varje hushåll, skulle öka kvinnornas självständighet och ekonomiska oberoende, särskilt drabbat av osäkerhet.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 9 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map