Super fysiognomist

Franska spanska ordbok

Franska tyska ordbok

Spanska franska ordboken

Tyska spanska ordbok

Spanska ordboken

Tyska franska ordbok

Tyska spanska ordbok

Tyska ordboken

Dina franska språkfrågor

Dina frågor på franska / engelska

Dictionary History of France (2005)

Great Encyclopedia Larousse (1971-1976)

2 resultat genererade i 0 ms

Vem kan döma någon enligt hans ansikte eller.

Anställd av ett kasino med ansvar för att erkänna, identifiera kunder.

En stavningskontroll och fri grammatik att korrigera alla dina texter

Inget ämne är relaterat till den här artikeln. Var den första att reagera.

adjektiv och substantiv

 • Vem är skicklig för att döma någon från hans ansikte, eller som kommer ihåg människornas ansikten väl?

Petit Larousse 2017 på iPhone

 • Mer än 63 000 ord och 28 000 egna substantiv
 • 2.000 bilder, ritningar, kartor
 • De berömda rosa sidorna
 • Hjälp med brevspel
 • Ordboksspelet har roligt att hitta rätt definition av ett ord.
 • 9 000 citat av franska och utländska författare
 • 6.000 praktiska artiklar för att motverka språngets fallgropar

Denna applikation är universell, när du köpt den kan du installera den på din iPhone, iPod Touch eller iPad utan extra kostnad för ett gränssnitt som är anpassat för varje enhet. Denna applikation installeras helt och kräver ingen internetanslutning (förutom ljud).

Apple, Apple-logotypen, iPad, iPhone, iPod, iTunes är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder.

 • gränssnitt:
  • engelska
  • franska
  • Español
  • Deutsch
  • Italiano
  • Português
 • Reverso Context Mobile app
 • Användningsförhållanden
 • Copyright

Välkommen till engelska-Definition Cordial Dico Dictionary. Skriv in det ord du letar efter i sökrutan ovan. Resultaten kommer att innehålla ord och fraser från den allmänna ordlistan såväl som inmatningar från den samarbetande.

Är du en "super-fysiognomist"? Det finns ett sätt att ta reda på

Publicerad den 14/11/2016

Uppdaterad den 17/11/2016

Publicerad den 14/11/2016 - Ändrad den 17/11/2016

Människor som har exceptionella förmågor att känna igen ansikten är särskilt intresserade av vissa affärer som polisen. Tester tillåter att veta om du är en del av dessa sällsynta "super-fysiognomerer".

Vissa människor lider av prosopagnosia, en sjukdom som förhindrar erkännande av även välbekanta ansikten. Omvänt skulle 2% av befolkningen vara "super-fysiognomist", det vill säga kunna komma ihåg personer som ses kort eller flera årtionden sedan. Att vara en superfysiognomist är inte relaterad till överlägsen intelligens, visuella förmågor eller exceptionellt minne. Denna egenskap kan vara delvis genetisk, precis som prosopagnosia ofta är familjär. Förmågan att känna igen ansikten är också relaterad till individens personlighet: människor med hög nivå av empati känner igen nya ansikten bättre, förmodligen för att de uppmärksammar dem.

En ny studie publicerad i Gränser i psykologi föreslår att andelen superfysiognomister i befolkningen ligger nära den för prosopagnosia: ungefär en av 50 personer. I den här artikeln har forskare från University of Bournemouth i Storbritannien studerat; 254 unga brittiska vuxna att hitta bland dem superfysiognomister.

Intressanta profiler för polisen

Sarah Bates, som deltog i detta arbete, förklaras i Samtalet att forskare har observerat ögonrörelserna hos dessa superfysiognomister. De insåg att superfysiognomerna spenderade mer tid på näsan än de andra deltagarna, som tittade mycket på ögonen. Superfysiognomisterna skulle därför använda en mer centrerad syn runt näsan.

För att veta om du är superfysiognomist kan du klara test som består av att memorera ansikten och sedan hitta dem. En av dessa tester är Cambridge Face Memory Test en version som är tillgänglig online (på engelska). Vissa polisstyrkor är särskilt intresserade av superfysiognomister, eftersom de kan vara användbara för att titta på övervakningskameror eller kontrollera pass på flygplatser.

Vetenskaplig polis: hur fingeravtryck förråder brottslingar I en straffrättslig utredning måste du veta hur man utnyttjar informationen kvar av brottslingen på platsen. Fingeravtryck är en ledtråd som kan hjälpa till att hitta en misstänkt. Nicolas Thiburce, chef för Fingerprints Department of the National Gendarmerie, förklarar under denna video producerad av Science and Industry, hur man tar dessa spår.

Gillade du den här artikeln? Gärna dela med dig av dina vänner och hjälp oss att sprida Futura :)! Redaktören tackar dig.

Med undantag för några speciella fall kan vi alla känna igen och memorera hundratals ansikten. Men vad är den kognitiva processen på jobbet?

Hur känner hjärnan igen ansikten? © Getty / John Lund

Vad händer exakt i vår hjärna när vi observerar ett ansikte så att vi kan få veta i fraktioner av sekunder om det är en del av vår kunskap?

Vi är inte lika lika när det gäller att identifiera en person från hans eller hennes ansikte. Några särskilt begåvade människor kallas "super physionomists", medan de i motsats till andra lider av"Prosopagnosi", en störning av erkännandet och memorering av ansikten.

Genom att studera mekanismerna för denna sjukdom, Neuroscientists studerar hur våra hjärnor behandlar ansikten. Vad är hjärnområdena och nervcellerna involverade?

Många undersökningar görs också på förmågan hos ansiktsigenkänning hos spädbarn. Studier har visat att barnet föredrar ansikten jämfört med andra typer av stimuli.

Enligt vilka fenomen, från den yngsta åldern, tar ansiktet sådan betydelse? Är vi genetiskt programmerade att känna igen ansikten eller är det relaterat till lärande?

Ange fel

Gesichtspflege nach Linie

Duschgels und Mehr

Welche Art von Geschenk?

Für welchen Preis?

Unter den Weihnachtsbaum

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map