Tipping France

Franska spanska ordbok

Franska tyska ordbok

Spanska franska ordboken

Tyska spanska ordbok

Spanska ordboken

Tyska franska ordbok

Tyska spanska ordbok

Tyska ordboken

Dina franska språkfrågor

Dina frågor på franska / engelska

Dictionary History of France (2005)

Great Encyclopedia Larousse (1971-1976)

1 resultat genereras på 0 ms

Antalet pengar som kunden betalar till vissa kategorier av arbetstagare.

En stavningskontroll och fri grammatik att korrigera alla dina texter

Inget ämne är relaterat till den här artikeln. Var den första att reagera.

(för och dryck)

  • Mängden pengar som kunden betalar till vissa kategorier av arbetstagare, anställda, utöver det pris som tas ut för en tjänst etc.

Petit Larousse 2017 på iPhone

  • Mer än 63 000 ord och 28 000 egna substantiv
  • 2.000 bilder, ritningar, kartor
  • De berömda rosa sidorna
  • Hjälp med brevspel
  • Ordboksspelet har roligt att hitta rätt definition av ett ord.
  • 9 000 citat av franska och utländska författare
  • 6.000 praktiska artiklar för att motverka språngets fallgropar

Denna applikation är universell, när du köpt den kan du installera den på din iPhone, iPod Touch eller iPad utan extra kostnad för ett gränssnitt som är anpassat för varje enhet. Denna applikation installeras helt och kräver ingen internetanslutning (förutom ljud).

Apple, Apple-logotypen, iPad, iPhone, iPod, iTunes är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder.

Tipping i Frankrike och Ryssland

Tippning krävs inte i Frankrike. I kaféer och restauranger ingår tjänsten. Du kan lämna ett tips för servitören eller servitrisen, taxichauffören, frisören.

I Ryssland ingår också skatter och service i priserna på hotell och restauranger. Det är vanligt att tipsa hotell bagage hanterare, restaurang servitörer och taxichaufförer.

Dialog 1. Detta är inte samma signatur

Alines mor, fru Durand vill ändra kontroller. Denna scen äger rum i banken.

- Jag kommer att ändra dessa fyra tio dollar kontroller.

- Kan jag fråga dig att underteckna här?

- Ett ögonblick, snälla, fru. Detta är inte samma signatur som för köparen.

- Självklart. Där signerade min man. Han köpte dem.

- Så, förlåt, fru, men vi kan bara acceptera kontroller med exakt liknande signaturer.

- Men äntligen är det löjligt. Min man och jag har ett gemensamt bankkonto. Se här på min checklista: Herr och Fru René Pouret. So.

- Jag är mycket ledsen, fru. Banken skulle vägra att betala denna check.

- Och för den jag skrev under?

- Det spelar ingen roll. Din man kommer också att underteckna det.

Alines far, herr Durand, kommer till växlingskontoret som inte ligger långt från hotellet där han bor. Men han har ett litet problem.

Dialog 3. Jag är ledsen, vi tar bara detta kort

Fru Durand skulle vilja betala med Diner's Club-kort, men receptionisten accepterar inte det.

- Du accepterar Diner's Club?

- Nej, fru, jag är ledsen. Vi tar Visa-kortet, Eurocard Mastercard, American Express, men inte Diner's Club.

- Det är irriterande. Kan jag skriva en check?

- Så säger vi. 569 euro. Jag gör det till vems ordning?

- Jag ska stämpla hotellet. Tack, fru. Kan jag fråga dig om ett ID, tack?

- Absolut, fru. Jag tackar dig.

1. Föreställ dig att du är i Frankrike. Vilken betalningsmetod använder du i följande situationer?

Ska tippning krävas i Frankrike?

Även om 96% av franska ser till att du lämnar tips under semestern, verkar dessa extras vara mer och mer sällsynta på borden på kaféer och restauranger. För att åtgärda detta tänker proffs för närvarande på ett annat system.

Enligt en studie utförd av resebyrå Directours, säger 96% av franska att spetsen är en reflex på semester. Tippning verkar dock mer och mer måttlig på borden av franska kaféer och restauranger. Vad oroar unionen av branscher inom hotellbranschen (Umih).

"Vi har inte exakta siffror men vi noterar det faktum att tips blir sämre", säger Hervé Becam, vicepresident. I Frankrike är priserna skatter och service ingår - ca 15% av det totala priset - men det är vanligt att lämna ett tips utöver räkningen. Hervé Becam förklarar att kunderna med färre och färre pengar har utvecklat betalningen med kreditkort. Dessutom, "när konsumenterna är nöjda med den tillhandahållna tjänsten, föredrar de att lämna positiva kommentarer på webbplatser som TripAdvisor snarare än att lämna ett tips", förklarar han.

Med tanke på detta vill Umih uppmuntra en retur av spetsen och planerar att lägga fram ett förslag till suppleanterna. "Reflektioner pågår för närvarande. Vi försöker hitta ett annat system genom att titta på vad som görs på annat håll. Och om det behövs kommer det att förändra lagen ", säger Hervé Becam.

Det är dock ingen roll - åtminstone för tillfället - att göra den obligatoriska spets, vilket är fallet i anglosaxiska länder där det betalar normalt mellan 15% och 20% att lägga mer ( det kända systemet med "tips"). "Det har aldrig varit vår avsikt att göra saker obligatoriska," övertygar Hervé Becam. Innan vi fortsätter: "Vi arbetar med att initiera en god cirkel för våra anställda". Umih förklarar att för närvarande endast tipset gynnar anställda i direkt kontakt med kunder, det vill säga servrar. Facket vill förlänga systemet så att det även kan gynna kockar, hushållerska och receptionister.

Och om spetsen blev (verkligen) obligatorisk?

Även om det inte är för tillfället, verkar möjligheten till ett obligatoriskt tips i Hexagon inte förföra sig, både servrar och kunder. "Tipping är ungefär en åttondel av min lön så det är väldigt viktigt, men jag tror inte att det måste bli en skyldighet", säger Antoine, en servitör i Paris. Han fortsätter: "Jag tycker att vi ska utbilda människor att lämna, om tjänsten är naturligtvis kvalitet och måste också tänka på servrar som arbetar hårt för långa timmar utan paus, fortfarande står för löner ofta eländig.

Samma sak för Benoit, även en servitör i Paris. "För mig är tipset en bonus, ett slags spel som vi spelar med kunden, säger han. "För att göra det obligatoriskt skulle ta bort charmen av gesten. Jag föredrar någon att tipsa mig för att han tyckte om tjänsten och mitt företag, "avslutar han.

När det gäller Philippe, som nyligen bodde i USA och Kanada, finner han detta system helt enkelt "hemskt". "Vi tar med dig räkningen med en rad där du måste fylla för hand det belopp du vill ge. Det är väldigt konstigt, säger han. "Men det är sant att dessa tips hjälper till att betala många servitörer, särskilt studentjobb," tillade han.

Кому и сколько вы оставляете чаевых?

- ресторане (около 10%)

- i parken (10-15%)

- театре и на концертах, 1 år (ingen gång)

Но гложет сомнение: надо ли оставлять что-то в гостинцах, например? Н и и щ, щщи щ ?????

ge ett tips - давать / дать на чай

spets - [purbwar] n. m. • 1740; ha tips 1683; för och att dricka ♦ Summa pengar som kunden betalar till en tjänsteman som belöning eller belöning. ⇒région. dringuelle. Var. fam. POURLICHE [purliʃ]. «Man undviker aldrig ... Universal Encyclopedia

spets - (engl., Spr. Purbūr), Trinkgeld; auch Zugabe auf einen bedungenen ... Meyers Großes Konversations-Lexikon

spets - (frez., Spr. Purbahr), Trinkgeld ... Kleines Konversations-Lexikon

spets - bonusindex, bounty Burton juridiska tesaurus. William C. Burton. 2006 ... Law Dictionary

spets - [po͞or bwȧr '] n. [Fr < för, för + dryck att dricka] ett tips, eller gottgörelse ... English World dictionary

spets - Å andra Wikimedia-projekt "Tips" i Wiktionary (universal ordlista) Ett tips är en summa pengar eller en belöning som betalas till en person som ett erkännande av tjänsten eller kvaliteten på den här ... ... Wikipedia franska.

spets - nm., Bra hand, gottgörelse, bakchich, muta; (Chambéry) nyårsgåvor: BONA MAN nf. (Albaner 001, Annecy, Thônes, Villards Thônes), bouna man (Morzine 081, Saxel 002); drouli nm. (Aix, Chambéry), nf. (St Jean Arvey), R. COD mlat. ... ... Franska-Savoyard Dictionary

TIPS - s. m. Liten liberalitet som ett tecken på tillfredsställelse. Han hade så mycket, för att inte tala om tipset. Ett bra tips. En kommissionär, en tränare som ber om ett tips, ett tips. Han är bekant ... Ordbok av den franska akademin, 7: e upplagan (1835)

TIPS - n. m. Tillägg som ges som tillfredsställelse för den som berör en anteckning, som tar ett paket, som gör någon tjänst. Ge ett bra tips till en förare. Han hade så mycket, inte räknar spetsen ... Ordbok av den franska akademin, 8: e upplagan (1935)

spets - En muta Betydligt mer måste byta händer än vad man betalar för en drink: Och han måste göra kontantöverföringar till någonstans. där statliga tjänstemän inte är förolämpade genom att erbjuda ett litet tips. (Sanders, 1977) ... En ordbok av eufemism

spets - substantiv Etymology: franska, från att dricka för att dricka Datum: 1817 tips, gottgörelse ... New Collegiate Dictionary

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map