Viktig mjukvara

Måste ha programvara att installera på din nya Mac

Har du en helt ny Mac? Oavsett om du är en informerad användare eller en defector av Windows, är du inte omedveten om att din dator integrerar standardkvalitets inhemska applikationer. Sistnämnda har dock sina gränser. För att övervinna detta, här är ett urval av väsentlig programvara för din Mac.

Lätt kontor på macOS

Om Microsoft Office är referensen i detta fält även på Mac, finns det intressanta alternativ som undviker att du lägger handen i fickan. Bland de mest kända är den berömda open source LibreOffice. Du kan dock frestas av lika kraftfulla backup-lösningar som Polaris Office, särskilt eftersom den här lösningen integrerar nödvändig mjukvara och verktyg för kontoret (kalkylblad, ordbehandling, presentation.).

Safari är Apples historiska webbläsare, men det är tydligen inte det bästa eller det säkraste. Om den klassiska Chrome, Firefox och Opera finns kvar i toppen av rankningen av de bästa webbläsarna på Mac, kan du också förföras av de nya vaktwebbläsarna.

Dessa senare har också nyligen utvecklats9eacute; genom att förvärva nya funktioner. Firefox blir mycket mer komplett i sin Quantum version (9acute skärmdump verktyg, en modul för att spara artiklar, ett nytt gränssnitt ...).

Verktyg för att optimera din Mac

Du kommer snart eller senare att frigöra lagringsutrymme på din Mac eller utveckla den. För det behöver du ett verktyg som Onyx. Mycket komplett, det här programmet ger dig möjlighet att aktivera dolda funktioner, rengöra din mac djupt och utföra lite underhåll.

Om du letar efter ett bra sätt att hantera dina videoklipp, filmer eller musik kan du lita på Kodi. Den här ultrafyllda mediaspelaren är DLNA-kompatibel och kan spela nästan vilken typ av fil som helst. Många spännande tillägg utvecklas för att förbättra prestanda och lägga till funktionalitet till det här måste ha media center. Plex är också ett alternativ mindre komplett men lika kraftfullt med stöd för olika enheter och 4K.

Självklart, när du spelar ditt multimediainnehåll kommer du inte att kunna göra utan den klassiska VLC, som fortfarande är en av de bästa ljud- och videouppspelningssoftware.

Bra programvara för videoredigering

Macar är vanligtvis ganska bra för video och mer exakt redigering. Även om du inte har den senaste Mac Pro, är din dator nödvändigtvis vikten, speciellt om den är ny. MacOS skickas som standard iMovie men om du vill ha en mer komplett redigeringsprogram kan du välja DaVinci Resolve.

Denna programvara innehåller också avancerade funktioner för färgmätning. Om du är mer speciella effekter, försök Hitfilm Express, en fri programvara med standard hundratals effekter.

Vilka lösningar för fotot på Mac?

Vi framkallade 9acute; videoen, nu låt oss prata fotografi. Det finns en uppsjö av programvara för hantering, redigering eller bildredigering. Det är av den anledningen att vi har tagit fram ett urval av den bästa mjukvaran för Mac Photo.

E-post och snabbmeddelanden på macOS

För att hålla kontakten med dina nära och kära har du verkligen ett val. Populära Skype och Whatsapp kommer i allmänhet att göra affärer. Du kan också lita på Franz som kommer att kompilera alla dina e-posttjänster i ett gränssnitt.

Slutligen, om du letar efter en bra programvara för att visa och hantera dina e-postmeddelanden, glöm inte den välkända Thunderbird, som förblir en mycket komplett och securis9eacute; Polymail-programmet är också ett lättanvänt alternativ som stöder olika protokoll och tjänster som Google, Yahoo, iCloud etc.

Vilken mjukvara för Big Data?

Behandlingen av digitala datamängder från olika kanaler kräver specifika datorverktyg. Det finns flera, varav de flesta är baserade på Open Source-konceptet. Uppdatering på de mest populära Big Data-verktygen.

1. Hadoop, verktyget Big Data par excellence

Hadoop är en öppen källkod att skapa applikationer som kan lagra och behandla en stor mängd data i sats. Den här fria plattformen inspirerades av MapReduce, Stort bord och Google FS. Konkret består Hadoop av en del som är avsedd för lagring av de data som döptes Hadoop Distributed File System eller HDFS och en del som tillhandahåller informationsbehandlingen: MapReduce. Hadoop utvecklades för att hantera en betydande mängd data genom att dela dem i block som distribueras bland klusternoderna. Detta är verktyget som används mest av Chief Data Officer.

Flera verktyg cloud computing som Azure HDInsight av Microsoft Azure eller Amazon Elastic Compute Cloud tillåter dig att använda Hadoop för att lagra och analysera data. På Azure HDInsight faktureras företagen baserat på antalet noder som körs.

2. Kolumnorienterad programvara

Vissa Big Data-program använder databaser NoSQL kolumn orienterad för att optimera flexibiliteten i informationsbehandling. De får prestanda när det gäller att skriva och läsa data, men förlora i frågande möjligheter. Denna programvara finner emellertid många användningsområden som att utveckla komplexa tarifferbjudanden eller analysera trender innan man startar en produkt eller tjänst. HBase av Cloudera, MongoDB och Cassandra är bland referenserna bland dessa program.

den maskininlärning sätter artificiell intelligens till tjänst för Big Data. Dessa är system som använder algoritmer för att lära sig mottagna data. Amazon.com-rekommendationsmotorn är ett av de mest representativa exemplen på denna teknik. Det analyserar faktiskt användarnas profil, inklusive deras beteende, för att klassificera dem i olika kategorier. Målet är att erbjuda dem erbjudanden som kan intressera dem.

mahout från stiftelsen Apache är idag en obestridd ledare inom detta område.

Programleverantörer tenderar idag att erbjuda lösningar för att bearbeta information snabbt eller ens i realtid. Många projekt syftar till att utveckla verktyg som erbjuder samma fördelar som MapReduce medan de är snabba. Spark från stiftelsen Apache, storm av Twitter och logicielS4 av Yahoo är bara exempel på många.

5. Web Analytics-programvara

Idag har ägare till handelsplatser eller bloggar möjlighet att få detaljerad information om sina besökare genom specialiserad programvara. Den mest kända som Google Analytics eller Adobe Analytics använd "R" -paketet med öppen källkod för analys av insamlade data. Webbplatser kan använda rapporterna som genereras av dessa program för att optimera deras prestanda.

23 nödvändig programvara för en ny dator

Våra kollegor och grannar på Tom's Guide har precis släppt ett urval av väsentlig programvara att alla datorer som är värdiga för namnet måste gå in.

Från Avast till TweetDeck via Paint.net eller VLC, upptäck 23 grundläggande program som din helt nya dator kommer gärna välkomna ...

"Installera en ny dator kan vara väldigt tråkig om du inte vet vad du ska göra med det än. När Windows är i drift är det verkligen nödvändigt att installera olika program för att göra maskinen kompatibel med dina användningar. I detta sammanhang har Tom's Guide valt 23 grundläggande mjukvara för en ny Windows-dator ... "

Föll i en gryta fylld med MO5 är liten, har inte lämnat världen av ny teknik sedan den tiden. Specialist i allt som är exotiskt, men speciellt lagring, virtualisering, kryptering och Linux / BSD. Stuck i det tjugonde århundradet på spel sidan: Doom och Duke Nukem 3D, alla andra är qu'erstaz. Redaktör Tom's Hardware France (tidigare Presence-PC) sedan 2005.

iPod, den 10 viktiga mjukvaran ...

IPod är en paradox allt i sig. En exemplarisk finish, det säljs som varmkakor, även om det förblir en av de mest hyllade produkterna i ögonblicket. Gilla vad, de är stora på Apple. Lyckligtvis för oss, här är ett dussin programvara som gör det möjligt för oss att rätta till alla brister hos våra favoritspelare ...

 • Floola(Windows / Mac / Linux) : Freeware ersätter iTunes, Floola låter dig överföra din musik från din dator till din iPod, men också från din iPod till vilken som helst dator. Och dessutom går han på alla plattformar :)
 • Senuti(Mac) : Om jag tycker om dig är du en fan av iTunes och du kan inte utan, Senuti är för dig. Den integrerar verkligen med iTunes samtidigt som du erbjuder samma funktioner som Floola.
 • iPod -> Folder(Windows / Mac) : iPod -> Mappa är förmodligen det enklaste verktyget att hantera som nämns i det här inlägget. Det ger dig möjlighet att rippa hela din iPod i valfri mapp du vill ha. För att inte nämna att du har möjlighet att lämna MP3-skivorna med DRM åt sidan.
 • MyPodder(Windows / Mac / Linux) : Är du galen på podcasting och kan inte vänta med att komma hem för att synkronisera din iPod? Med MyPodder kan du synkronisera någon podcast från vilken dator som helst.

Audio / video omvandlare

 • Handbrake(Windows / Mac / Linux) : Ett måste-verktyg som låter dig rippa någon DVD till din iPod. Och dessutom är det barnslig enkelhet. Även din mamma kommer att kunna använda den (hoppas att min inte läser det ^^).
 • Videora iPod Converter(Windows) Om du inte vill ta ledningen, är Videora iPod Converter till för dig. Ta någon video utan att oroa dig för formatet och låt programvaran ta hand om allt. Observera att det också fungerar med YouTube-videor ...
 • iSquint(Mac) Samma princip som Videora. Ta en video, skicka den genom iSquint, ställ in kvaliteten och låt programvaran göra jobbet. Det är snabbt, effektivt och du kan sedan lägga till resultatet i din iTunes i två eller tre klick.
 • MP3toIABC(Windows) Om du gillar ljudböcker men inte har rätt format, så är MP3 till Ipod Audio Book Converter till för dig. Detta verktyg kan verkligen konvertera alla gratis ljud till M4B-format.
 • iPodBackup(Mac) : När du har en iPod 80 eller 160 GB är det synd att använda den bara för sin musik eller video. Med iPodBakup kommer du att kunna spara hela din hemkatalog (med undermappar som går bra) i din spelare. Två backup är bättre än en ...
 • Din iPod Video iPod Classic(Windows) : Och vi behöll det bästa till slutet ... Som du vet, ersätter iPod Classic iPod Video och vi kan säga att den inte alls har samma huvud som sin föregångare. Så om du vill uppdatera ändrar du bara din firmware. Var försiktig men för om den här åtgärden går fel kan det vara skadligt för din walkman (och jag skulle inte vara ansvarig ^^) ...

Med den här programvaran bör du redan vara tyst ett tag. Observera ändå att denna information kommer till mig från LifeHacker, som också erbjuder 10 mer i sin fullständiga artikel. Det kommer att ge dig möjlighet att läsa den ursprungliga artikeln för en gång :) Nåväl, snabbt att min Nano Black kommer i min brevlåda ...

Programvara som essentiell IDM

Internet Download Manager eller IDM / IDMan är en nedladdningshanteringsprogramvara som skiljer sig från andra nedladdningsbara filer för nedladdningshastighet (enligt rapporterna, 5 gånger genomsnittet): många människor uppskattar det för den här funktionen. Det bör dock noteras att IDM endast är tillgängligt för Windows-systemet, det är en betald mjukvara, och användarna skyller på honom för att vara en källa till avmattning av datorn. Inför dessa fakta är frågan finns det ett alternativ till idm? uppstår. För att ge bästa möjliga svar har vi tagit fram den här handboken för att presentera programvara som idm som finns på marknaden idag.

Gratis Online Video Downloader

Om du letar efter en fri mjukvara som IDM kan du prova den här online videodownloader som fungerar både på Windows och Mac. Denna applikation erbjuder alla funktioner som IDM kan erbjuda. Dessutom är den tillgänglig för användare så att de kan ladda ner så många videoklipp som de vill.

Till skillnad från andra program är Free Online Video Downloader stabilare och mycket lätt att hantera. Du behöver bara kopiera och klistra in webbadressen till videon som ska hämtas. Det viktigaste är att det inte innehåller plug-ins eller skadliga virus: säkerheten för detta program är 100% garanterat!

Free Download Manager är ett annat alternativ till IDM. Detta är en öppen och fri källa som stöder nedladdningar av olika genrer och ljud / videofiler etc.

Bästa alternativet - Video Download Capture

Video Download Capture är en mjukvara som IDM speciellt utformad av Apowersoft för att ge den bästa videouppdateringslösningen. Den har idealiska funktioner som automatisk sensor, videoredigerare eller video-omvandlare. När du tittar på en video på internet hittar Video Download Capture automatiskt länken till den här videon och utlöser nedladdningsprocessen. Det är verkligen lätt att använda:

 1. Ladda ner och installera den här programvaran som Internet Download Manager.

Om vi ​​är tvungna att jämföra dessa tre program som IDM, skulle slutsatsen vara att Free Video Downloader utan tvekan är den enklaste och mest praktiska applikationen, eftersom ingenting är enklare än att kopiera och klistra in en URL. Alla online-applikationer tillhandahåller dock bara nedladdningslösningen. Om du vill ha fler funktioner är Video Download Capture kanske det bästa valet med tanke på dess effektivitet och professionalism.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 46 = 54

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map