Voodoo symbol

Försvar mot astralattacker

Även här på ön, haitisk voodoo vagga, ler många människor när jag talar om häxverk. Du kommer inte att tro det, eller hur? Massans otrohet är ett välkroppat skydd för svarta mages. Även de som jag kunde, om några minuter och 7000 km bort, fri från deras smärtor, tror inte att man kan påföra smärta på någon genom häxkonster. Storytelling. Grupphypnos. Det är inte ens värt att försöka övertyga någon.

Jag hittade på Google mycket information om svart magi. Till exempel användarhandboken för att skicka någon. Men jag tror att saken - som alla vet - kan dockan och stiften bara fungera om trollkarlen har allierat sig med en missgynnad enhet gentemot människan. Och det är också det som ger problem till en nybörjare. Om han utan tvekan fått en ande, kommer han att få inflytande i sitt liv, oavsett om det manifesterar sig på ett eller annat sätt.

Alla har potential att arbeta med astrala styrkor, men våra blockeringar minskar våra förmågor. Någon som utövar svart magi från en lärobok kan komma fram till någonting med sina mentala föreställningar, men den som verkligen vill göra ont behöver något annat. Han måste förena sig med de mörka krafterna.

Tydligen är den mörkaste kraften vi har, Reptos. Seth Coronado, en före detta slav av mental kontroll, skriver: "När vi går mot sataniska mål leder spåret oss alltid till en eller flera Reptos. Det ser verkligen ut som om de är de som skapade Satanism. Under en meditation upptäckte Karin och jag en underjordisk boskap av Reptos och Haipti, som vi kunde identifiera som energikälla för haitisk voodoo. Även om termen "energikälla" inte är mycket exakt, eftersom energin faktiskt dras av från ytbefolkningen. Och det finns fortfarande några som undrar varför Haipti är bland de fattigaste länderna?

Voodoo är inte samma sak som svart magi. Voodoo är en religion och kan också läka. Men så långt jag förstår, bygger denna religion på kontakt med enheter. Och där är Reptos alltid bakom. Dominikanerna utvecklade en magi till dem, som de kallar "Santeria", men de lånade mycket från voodoo.

I de patienter som kom till mitt hem här på ön var den vanligaste orsaken till problem eller sjukdomar häxverk. Ibland såg jag det i form av en symbol, ibland såg jag också "beställningsfest" eller trollkarlen själv. När trollkarlen upptäcktes, raderades den snabbt och patienten blev omedelbart bättre. Anledningarna till häxverk var främst pengar och avundsjuka.

Vi använder också magi, utan någon skräp, i affärer. Till exempel:

En tysk, en 35 årig hotellchef, dämpade lusten hos ett annat hotell. Några månader senare, allvarligt skadad till följd av en idrottsolycka, befann han sig i koma. En dag vaknade han och låtsas att vara en ung pizzapolo på 19 år gammal. Vissa vänner ringde mig till hjälp. Efter upplösningen av häxkonst kunde han bli sig själv igen.

En gammal kvinna blev berövad av alla hennes handlingar när man försökte (och försökte fortfarande) att gripa sitt land.

En trollkarl hade tagit från en ung kvinna nästan all sin vitala energi. Hon hade bett honom att hjälpa honom att utveckla sin klaravojans gåva, men han ville inte följa hans förmågor. Hon kom till mig med sin sista styrka. Efter mötet var hon återfull av energi. Hon sa att det var hög tid, hon skulle inte ha levt mycket länge.

(Jag placerar i samma kategori en voodoo attack mot mig, som jag beskriver i avsnittet "Bidrag".)

Det finns en vars fot har rotat till följd av magi. Andra blir galen och vandrar i naturen, andra dör helt enkelt av misstag.

Den vanligaste användningen av magi på ön är den som kvinnor frågar en trollkarl för att knyta en man till dem. Det finns till och med många européer och amerikaner som utnyttjar denna möjlighet. Det kan bara vara sant kärlek, eller hur? Du vet, jag har känt till dem, dessa bundna män. En av dem, som jag väl vet, upptäckte att hans vän från Haiti hade hjälpt henne att stjäla sin bil. Hon hade faktiskt också en vän från Haiti, till vilken hon hade skickat nycklarna. Denna man hade upptäckt allt, utan tvekan möjligt, men han kunde inte ha skiljat sig från henne.

Illuminati är svart magi. Ju högre de är desto mer är de bundna till de svarta krafterna. Regelbundna sataniska ritualer med mänskliga offer håller "samarbetet" mellan människor och Reptos. Människors offer, i intensivt lidande, ger Reptos nya energier. Hur skulle Illuminati annars kunna säkra alla dominerande positioner på vår planet och bli otroligt rik? Bara 200 års svart magi har gjort det möjligt för Rothschilds att öka en mängd på 460 biljoner dollar (460 miljarder dollar). Sätt dig i tjänst av Satan, och han kommer att göra dig världens kung.

Den som förklarar: "Skruva dig i vitt ljus och skicka mörk energi tillbaka till angriparen" har aldrig riktigt attackerats. Den kraft du kan manifestera, till exempel med din representation av vitt ljus, är löjligt jämfört med det som en mörk trollkarl och hans andaspartner kan samla.

Nivån på en attack kan vara mycket varierad. Metoderna är många. När en mage inte når sitt mål med en viss metod, försöker han nästa. Vissa av våra vänner kommer förmodligen att skicka oss några bidrag om detta ämne. Det finns fall där Reptos, Grays, Milabs och Dark Wizards arbetar samtidigt på en person. Detta händer särskilt när någon håller på att bli en fara för de mörka krafterna.

Här i Karibien finns det många små trollkarlar som har sina små altare i sina hem, där de försöker producera något som är bra för sina fiender och något bra för sig själva. När en sådan trollkarl går på attacken känner man det, men det är inte särskilt farligt för den som märker att han attackeras. Man kan bli av med det genom en meditation (kanske till och med av det vita ljuset).

Vem vill gå längre i olägenheterna kommer att se en professionell trollkarl. Du måste få en som är verkligen effektiv. Och där beror allt på hur mycket du betalar. Haitierna är väldigt kända för det. Det finns fortfarande ritualer med mänskligt offer idag, precis som Illuminati.

För attacker i den här kategorin har jag inte-alla-metoder, ingen försvarsmanual. För vissa attacker är det viktigt att veta vem det kommer ifrån och hur det bildades. Det är ofta bra att kunna se de berörda enheterna.

Jag har inte mycket förtroende för föremål eller små magiska fiddlar. Inte mer än i formler eller magiska symboler. För att de verkligen ska kunna ha styrka måste någon först få dem kopplade till enheter. Om jag går dit, tycker jag att jag måste göra en affär med. - Ingen vet vem.

En verkligt kraftfull attack är alltid associerad med Astral Beings. På astralplanet hittar de väldigt lätt dina svaga punkter, det vill säga ditt trauma som ännu inte är botat, din dnis, din rädsla etc. Dessa svaga punkter tjänar som ett astralmål. Och där blir försvaret uppriktigt svårt. Dessa attacker tvingar dig att lämna dina repressioner, för att läka.

Om jag visste en bra universell metod för att försvara mot stora attacker skulle jag ge det till dig. Men för nu kan jag bara råda dig att ringa mig, och vi får se vad vi kan göra.

Den Nya Världsordenen syftar till att dominera världen genom svart magi. Det är helt möjligt att bara de som har gjort sitt heminredning kommer att kunna motstå, och inte de som har samlat runt dem mest energibärare, eller som kommer att känna till de mest magiska formlerna. De som har en tendens till religiositet kan känna sig skyddade från de mörka krafterna. Det är bra att ha en sådan känsla, men det enda som kommer att räknas är att det enda som kommer att räknas är huruvida de har kunnat återintegrera alla delar av sin själ eller om vissa fragment fortfarande kommer att vara under dominans av andra stjärnor.

13 saker som få människor vet om Voodoo

Vi pratar ofta om stiften på voodoo dockor för att skada människor. I själva verket används dessa stift för att fästa bilder av personer på dockan eller elementet hos personen att fängsla såsom hår, bitar av hud eller nagellack.

De olika typerna av Voodoo

Det finns främst tre typer av Vodou: Vodou av Västafrika, Louisiana och Haiti

Kartan ovan visar det geografiska område där Voodoo föddes. Från det 17th århundradet spred slavoffer från denna region i Afrika Voodoo dyrkan i Karibien och Amerika. Voodoo finns således i olika former i Kuba, Haiti, Brasilien eller i Louisiana (USA). Det har också spridit sig till Nordafrika i olika former.

Det finns många likheter mellan Voodoo och kristendomen. Till exempel Virgin Aida Wedo motsvarar Marie.

Ta emot våra artiklar via e-post. Redan 50.000 registrerade!

I motsats till folkliga övertygelser som omges av biografen, är voodoo dockor inte vana vid förtrollning. Det här är wangas eller ouangas som tillåter att stava (sjukdom, misslyckande, uppbrytning etc.) utan att dö. den wangas ta form av buntpaket som samlar flera ingredienser.

De flesta voodoo ritualer som använder en docka används för att uppnå positiva saker. Till exempel, för att en person ska bli rik, knappar vi en sedel på en docka.

I USA är Marie Laveau nära kopplad till spridningen av voodoo dyrkan. Förutom att vara smeknamnet "Queen of Voodoo" var denna kvinna en känd frisör. Hans klienter var några av de mest anmärkningsvärda i New Orleans (USA). Hennes magiska krafter för spådom var också kopplade till hennes nätverk av informanter, som hon utvecklade genom att lyssna på frisörens kunder.

Hon använde magiska krafter för att läka, skrämma och hypnotisera. Hon distribuerade gris-gris som fungerade som mirakelkurer för att hantera alla slags situationer.

Stora psykiska och fromma katoliker, Marie Laveau var också en formidabel affärskvinna. Bland hennes affärsrelationer mötte hon Louisiana personligheter som Rosette Rochon, Jean Lafitte, fastighetsspekulanten Laurent Ursain Guesnon och ledaren för det svarta samhället Jean-Louis Dolliole.

Voodoo många aspekter

Voodoo kan beskrivas som en kultur, ett arv, en filosofi, en konst, danser, ett språk, en konst av medicin, en musikstil, en rättvisa, en makt eller helt enkelt en muntlig tradition.

Voodoo handlar mycket om att läka människor än att spionera på svärda fiender.

På 1950-talet gjorde Vatikanen fred med Voodoo dyrkan. Det tolereras därför av den katolska kyrkan.

Damballa är kunskapens Voodoo-ånd och är symboliserad av ormen eller boa.

Mycket populär i biografen, "visas" speciellt i Chucky och i Lois & Clark: Supermanens nya äventyr.

I Voodoo tjänar djuroffer att kombinera livskraften hos ett djur med den Voodoo-andan som det själv väljer. Ritualen är att djuret sedan kokas och ätas.

En Voodoo by finns i USA: Oyotunji grundades 1970 i staten South Carolina. Det har blivit en symbol för återkomsten till afrikanska traditioner.

Voodoo i populärkulturen

Voodoo har inspirerat många filmer och till och med teckningar som The Princess och the Frog (Disney).

I Frankrike och mer exakt i Strasbourg har Marc Arbogast, en pensionär affärsman, öppnat ett museum som innehåller en av världens största samlingar på detta område. Han finansierade själv museet för totalt 2,3 miljoner euro.

Hane, Ett bekant husdjur som kan höras har funnit en viktig plats i många religioner och traditioner. Universell symbol, de dygder som lånas ut till detta soldjur är verkligen otaliga. En lycklig charm, en helande profet, han belyser mod och intelligens, och är villigt associerad med uppståndelsen.

Ett djur med en stark personlighet

Hanen är krediterad med många kvaliteter relaterade till hans fysiska egenskaper eller hans beteende.

Hans steg, bysten framåt, får honom att se så stolt ut. Eftersom han har många kycklingar för sig själv, har det blivit en symbol för virilitet: det är vanligt att säga om en man som försöker förföra kvinnor att han är hane.

En symbol för modighet: kukfäder

Eftersom han bär farliga klor på sina tassar och inte tvekar att kämpa i strid till döds, har tuppet varit en symbol för tapperhet. I den grekiska forntiden representerade hanen militärt mod. Romarna offrade en hane till Mars, krigsguden, varje första dag i månaden som bär sitt namn.

 • Den Gallic Hane: National Symbol of France.
 • Barcelos hane: symbol för staden Barcelos och, i förlängning, turistemblem av Portugal.
 • den djärva killen (höger ben upp och näbb stängt): Walloon-regionen och det franska samhället Belgien. Dessa röda färger på en gul bakgrund har sitt ursprung från staden Liège. Den används också av den vallonska rörelsen.

En religiös symbol som ett soldjur

Hanan är universellt en solsymbol eftersom hans sång meddelar soluppgången, dagens ankomst så bra att man trodde att det var han som födde den. Han trodde också att kunna avvärja spöken vid soluppgången.

Bland muslimer har hane en tillkännagivande roll. Muhammad talar om en helig kuk i stor storlek och obefläckad vithet i paradiset. Enligt profeten kommer denna stora vita kuk att varna muslimer från den sista domens dag.

I koranen är laken närvarande. Han jämförs med muezzinen, den religiösa som är ansvarig för att kalla till islamens fem dagliga böner: Han vaknar upp de troende som han och bjuder in dem till bön. Muezzin uppfyller sin plikt från ett torn av moskén som kallas minaret.

Uppståndelsens symbol: klocktornens tupp

För kristna är hane Kristi emblem (ljus och uppståndelse) och symbol för intelligensen som kommer från Gud. Liksom Kristus, meddelar han ankomst dagen efter natten, det vill säga symboliskt, det som är gott efter ondskan. Det är kanske på grund av denna kraft att en representation av denna fågel pryder många kyrktornar. Ursprunget av denna tradition går tillbaka till åtminstone det 9: e århundradet, sedan den äldsta kända klockan i Brescia, Italien, daterar från den tiden.

antaganden

 • I den kristna traditionen blev hanen snabbt en symbol för uppståndelsen. Precis som hane tillkännager den nya dagen, så väntar kristen på den dag då Kristus kommer tillbaka. På medeltiden symboliserar hane predikanten som måste vakna de som sover.
 • Det kan vara relaterat till Petrus historia, som enligt evangeliet har förnekat Jesus tre gånger innan hanen galar två gånger. Hanen, vittne om Peters förråd, skulle placeras på trollkarlen för att påminna männen av deras svaghet [1]. Hane är en återkommande egenskap hos St Peter's.

Tornen på tornen, vädervatten

Klocktornets torso av kyrkan Ceyzériat (Ain, Frankrike)

Collegiate Church Notre-Dame, detalj av klocktornet, Dole (Jura, Frankrike)

Bovelles kyrka (Somme, Frankrike)

Ett djur som offras i hedniska riter

Solsymbol beundad av många civilisationer, är hane också föremål för blodiga ritualer.

Djuroffren, särskilt fjäderfä, är mycket talrika i mänsklighetens historia. De strävar efter att locka gudarnas tjänst. Romarna offrade hane till gudarna för att skydda sitt hem. Under sjuttonhundratalet erbjöd sjömännen på ön Ceylon i södra Indien erbjudande till vindkonungen för att säkerställa en smidig navigering.

Hane är förknippad med temat för kidnappningen av Ganymede av Zeus.

Symbol för livet i voodoo ritualer

I Benin, där en kult som heter Vodoun praktiseras, är hane en symbol för livet. Enligt traditionen är det tillrådligt att spinna en levande hane genom benen ovanför kroppen för att få tillbaka livet till någon som har dött våldsamt. Djuret offras sedan, och dess lever äts rå. Dessa ritualer korsade Atlanten med afrikanska slavar och överlevde, i synnerhet Haiti, under namnet Voodoo.

I Guinea-Bissau, i södra Senegal, använder Bijogos-folket kycklingar för att ta reda på om främlingar är välkomna. Deras kung kan inte ensam bestämma sig för att välkomna en besökare, han måste fråga sköldens protektor för sin vänlighet. Därför tar han en kyckling och skivar nacken med en säker gest. När kycklingen stannar, kastar konungen sina sista droppar på en statyett som representerar skyddsandan. En prästinna hjälper henne att tolka andens reaktion.

Ett fantastiskt och legendariskt djur

Hanen födde chimärer, monster med en sammansatt aspekt.

Basil är ett fantastiskt djur som ser ut som en drake-tailed kuk eller en kuk-vingad orm. För att se den född behöver en sjuårig kuk suga ett ägg, lägga det i gödsel och smälta det med en padda eller groda. Djuren som kommer ut, halv kuk, halv reptil är formidabel: hans blick eller andetag är tillräckligt för att döda alla som närmar sig.

En cocatrix är ett fantastiskt djur som har en hane huvud, fladdermus och en orm kropp.

Hippalektryon är ett fantastiskt djur av grekisk antikvitet, som har framsidan av en häst och på baksidan av en hane.

Legenden om St Tropez, Frankrike

Caius Silvius Torpetius född i Pisa, Grand Officer av en domstol i Nero, blev förförd av pacifistiska ideal. Omvandlas av Saint Paul i år 68, födde han vrede kejsaren av hans vägran att återkalla sin kristna tro. Han torterades, torterades och halshöggs i Pisa och hans kropp kastades i en båt på floden Arno i sällskap med en tupp och en hund ska äta liket. Den liguriska strömmen tog båten tillbaka till stranden av nuvarande Saint-Tropez, som tidigare kallades Heracles. Munkarna i klostret St Victor Marseille, ägare i det elfte århundradet av halvön, och alla angränsande mark, fann båten, gömde kroppen av martyr helgon och byggde ett kapell som de heter " Ecclesia Sancti Torpetis ". Torpes blev äntligen Tropez. Det sägs att hane stoppade i ett fältfält några kilometer bort. Linfräsen gav byn Cogolin. Och hunden: Grimaud (hund i gammal fransk). Torpetiusens huvud bevaras fortfarande och äventyras i Pisa.

Hane av Barcelos, Portugal

Under det sextonde århundradet begicks ett brott i Barcelos utan att den skyldige blev omarmad. Invånarna var därför uppmärksamma. En dag framkom en man från Galicien på vilken alla misstankar uppstod. Trots protesterna på hans oskuld, blev han omedelbart arresterad av myndigheterna. Ingen ville tro att den här mannen skulle Santiago de Compostela för att uppfylla en önskan; att han var en fervent hängivenhet till helgen som de ärade på Compostela, liksom Saint Paul och Notre Dame. Därför dömdes han för att hängas. När han hängdes bad han om att bli presenterad inför domaren som hade dömt honom. Han togs till domaren, som vid det ögonblicket firade med några vänner. Framför dem bekräftade han sin oskuld, visade en kuk rostad på bordet och utropade: "Det är så säkert att jag är oskyldig att det är säkert att denna rooster ska sjunga när jag hängs". Hela rummet bröt ut skratta, men ingen rörde hane. Och vad som verkade omöjligt hände. När pilgrimen skulle hängas, lutade hanen på bordet och sjöng. Ingen tvivlade på dömdens oskuld. Domaren sprang till galgen och var inte dumt när han såg den stackars mannen med ett rep runt halsen, men knuten vägrade absolut att dra åt. Omedelbart levereras han tillbaka i fred. Några år senare återvände han till Barcelos och hade ett monument uppfört i hyllning till Jungfru och Saint James.

Munster, Tyskland

Hanen i Ceska Trebova, Tjeckien

I staden Česká Třebová i Böhmen-Moravia (nu Tjeckien), på en avlägsen tid, hade en domare olyckan att förlora tätningen i staden. I vrede överenskomna invånarna att hänga honom. Galgen uppfördes och prästen åtföljde den fördömde fånge. Till dess att en kuk började sjunga och skrapa gödseln som han stod på och avslöja den förlorade förseglingen. Sedan denna händelse visas killen i stadens armar.

Hane är en bit vapensköld som vi möter ofta. [2]

Vi säger kuk, väpnade av hans klor, Barbé av hans skägg, beaked från hans näbb, crested från hans vapen, hängd hans ben, när de är av en annan emalj än hans kropp.

Vi kallar också Coq sång, han som har näven öppen och verkar sjunga; fet, den med dexterpoten höjde sig.

Hane är representerad i profil, huvudet höjt, svansen vänd upp, vars fjädrar faller i spiral och cirkulära delar.

En drake med en hane huvud kallas basilika. Basilikans vingar är företrädesvis formade av fjädrar, och inte membranösa som draken.

Silverbasil sand, kronad, beaked och beväpnad med guld, langued, vinge och darted Gules, som är Kazan.

Silver kuk djärv naturlig, stödd av datumet 1693 sand, en chef Azure sås med blommor av lilja Or.

 • crested med guld skulle symbolisera vakt och vaksamhet.
 • på en gren av mandel eller morbär, symbolisera flitigheten.
 • guld på ett azurblå område symboliserar iver att njuta av prinsens tjänst.
 • Echiqueté, på en lila terrass, skulle symbolisera generositet efter slaget.

Roosters skulle symbolisera mod och djärvhet. Fighting roosters skulle symbolisera ett ständigt krig.

Kontakta mig för en gratis studie!

Du är i trubbel och du kan inte komma ur det? Emosionell lidande, ensamhet, situationer blockerade.

Kraften i voodoo kan hjälpa dig att uppnå framgång.

Fungerar från voodoo dockor.

Interventioner är säkra för dig, ingen chock i gengäld.

Mottagen efter överenskommelse i Paris.

Behöver du hitta kärleken i ditt liv som har lämnat dig? Anpassade ritualer finns.

Sändning - Mot sändebud

Vill du göra en kraftfull stavning mot någon du känner eller vet?

Känner du en kraft som verkar mot dig? Kanske måste du avbryta en skicka.

Behöver du öka kontantinkomster? Upplösning av juridiska konflikter, för att vinna en process.

Jag vågar inte prata om mina problem och mina önskningar? Njut av magi, diskretion och konfidentiell säkerhet.

Voodoo är en religion, som vi har sett, men Voodoo är också en magisk. Liksom alla Magic använder Voodoo dyrkan symboler i sina ritualer. Symboler som finns i många kulturer och i många kulturer: cirkeln, triangeln, pentakeln, spiralen. Voodoo är en uppsättning av dessa symboler precis som trances, danser och musik.

Detta är en av de viktigaste symbolerna. Den representerar det oändliga, utan början, utan slut. Han representerar den gudomliga kreativa kraften.

Om den har ritats med rätt inställning är initieringen säker från angrepp från onda enheter.

Varje kultur spårar sin cirkel på sin egen väg, enligt dess uppfattning om världen. Anmälningar är lika. Voodoo har utvecklat sin.

Om cirkeln dras ute, på prästens lera golv, kommer prästen eller prästessen att använda ritualkniven eller hålla fast vid att dra den. På insidan, på hård mark, kommer de att dra cirkeln med krita eller sprida pulverformiga örter.

Det är en symbol för manifestationen. Det representerar ande, energi och materia.

 • På nivån hans tre sidor representerar viljan, orsaken och känslan.
 • När det gäller energi hans tre sidor representerar styrka, ordning och liv.
 • När det gäller material : dess tre sidor representerar, vid den övre punkten, den ursprungliga energin som är uppdelad på sidosidorna, i elektrisk laddning och i magnetisk laddning, för att få ett fysiskt utseende på basis av triangeln.

Om du vill skapa en ande under en ritual är det nödvändigt att dra en triangel. Återigen kommer prästen eller prästessen att använda kniven eller hålla fast vid att spåra den på smutsen, utanför, en krita, inuti.

Pentagrammet, även kallat en pentakel, är en femuddig stjärna som skisseras i ett enda slag. Det är den antika symbolen för makt som representeras av de märkbara elementen, Eld, Vatten, Jord och Luft, som ligger uppe på toppen av Ether, det element som symboliserar andan.

Det brukar ofta kallas andar och dras i det här fallet omedelbart från övre vänster till vänster, sedan till höger och sedan till vänster för att återvända till höger. och sluta längst upp till höger, toppen av toppen som är lite öppen.

För att ge bort sprit, ritas pentagramet upp och ner från vänster spets ner, sistnämnden återstår något år. Detta bidrar till att förbjuda andar och oönskade energier.

Pentagramet kallas också pentakeln

Det är en universell symbol som kan spåras på två sätt:

 • Spiralen till höger Det går för allt som behöver göras på marken, allt som behöver besvaras.
 • Spiralen till vänster det ger den motsatta effekten av spiralen till höger och orsakar en virvel som leder ut ur den markbundna sfären. Dess effekt är att sprida oönskade energier. Effektiv vid behandling av sjukdomar kan den också användas för att försvara mot en motståndare.

Det är symbolen för samspelet mellan den fysiska världen och energivärlden. Det kan hjälpa till att resa till andra världar. För att avsluta denna resa till den andra världen måste du gå tillbaka på samma sätt.

Det är också Triskele of Celts, en symbol för de tre planen. Bärs i en amulett, det stärker viljan och producerar förändringar.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map